Κοινωνία Υγεία

Τρία τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα! Ακυρώνονται τα καρναβάλια σε όλη τη χώρα

Τρία είναι συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, ενώ ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, όπως έγινε γνωστό στην επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα. Την ανακοίνωση για την ακύρωση των καρναβαλιών έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, το δεύτερο κρούσμα ήταν το παιδί της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ και ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα μας μετά το ταξίδι της στο Μιλάνο. Όπως έκανε γνωστό ο Σωτήρης Τσιόδρας το παιδί δεν είχε πάει στο σχολείο του τη Δευτέρα και την Τρίτη είχε πάει εκδρομή.

Το τρίτο κρούσμα είναι μία γυναίκα από την Αθήνα που είχε ταξιδέψει, επίσης, στην Ιταλία.

«Είναι στην περιοχή των Αθηνών το τρίτο κρούσμα. Είναι σε καλή κατάσταση και θα νοσηλευθεί σε νοσοκομείο αναφοράς. Είναι νεαρή συμπατριώτισσα», δήλωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος για θέματα κορονοϊού, κ. Τσιόδρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα νοσηλεύεται στο Αττικό Νοσοκομείο.

Το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, όπου πάει το παιδάκι που νοσεί, παραμένει από σήμερα κλειστό για προληπτικούς λόγους, και για 14 μέρες, με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας.

Στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα, αναφέρεται το υπουργείο Υγείας σε ενημέρωσή του.

Ο στόχος ήταν, όπως επισημαίνεται, η αποφυγή διασποράς του ιού, και για να επιτευχθεί αυτό έγιναν τα παρακάτω:

– Ιχνηλάτηση επαφών – με βάση ειδικό αλγόριθμο – της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

– Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα, να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνιστάται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.

– Έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται.

Διαβάστε ακόμα

«Θωρακίζεται» και η Βουλή απέναντι στον κορονοϊό

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa