Κόσμος

Τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια του Κόντε ο Ρέντσι! Κάνει δικό του κόμμα!

Έτοιμος να εγκαταλείψει το συγκυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα για να δημιουργήσει μια νέα κεντρώα δύναμη στην Ιταλία δηλώνει ο Ματέο Ρέντσι.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε οργανικό ρόλο στη δημιουργία ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφού η ακροδεξιά Λέγκα αποχώρησε από την προηγούμενη συμμαχία της με το Κίνημα 5 Αστέρων με την ελπίδα να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.

Η απόφαση του Ρέντσι αναμένεται να προκαλέσει νέες τριβές μέσα στο κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και να αποδυναμώσει τον κυβερνητικό συνασπισμό καθώς τα δύο κόμματα που τον απαρτίζουν δεν διαθέτουν πλειοψηφία στη Γερουσία και επαφίενται στη στήριξη του ακροαριστερού κόμματος «Ελεύθεροι και Ίσοι»  καθώς και ανεξάρτητων βουλευτών.

Σύμφωνα με αναλυτές, η κίνηση του Ρέντσι μπορεί να καταστήσει πιο δύσκολο για τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε να διατηρήσει την κυβέρνησή του στην εξουσία. Όμως άλλοι πιστεύουν πως ο Ρέντσι μπορεί να καταφέρει να καταλάβει τον μεσαίο χώρο στην ιταλική πολιτική αρένα.

Έτοιμοι να ακολουθήσουν τον Ρέντσι φέρονται και καμιά δεκαριά γερουσιαστές, γεγονός που αυξάνει την επιρροή του στην κυβέρνηση. Οι νέες ΚΟ στη Βουλή πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον 20 μέλη και σύμφωνα με έναν βουλευτή της Κεντροαριστεράς, δεν αποκλείεται να ενταχθούν και κάποια μέλη της δεξιάς Forza Italia του Μπερλουσκόνι στη νέα ομάδα του Ρέντσι.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa