Πολιτική

Τρεις φορές είπε τη λέξη-μήνυμα σε Άγκυρα και… Μαξίμου ο Καμμένος

Στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Πάφο βρέθηκε ο Πάνος Καμμένος που συνοδευόμενος από τον Κύπριο ομόλογο του, Σάββα Αγγελίδη, επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση.

Στον απόηχο της συνέντευξης του στη Liberation όπου μίλησε για ομηρία των ελλήνων στρατιωτικών ο υπουργός Άμυνας έστειλε νέο μήνυμα στην Άγκυρα.

«Με την Τουρκία επιθυμούμε να έχουμε μία ειρηνική συνύπαρξη, μέσα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, του σεβασμού της καλής γειτονίας. Αυτό πρέπει να επιδείξει και η Τουρκία. Δυστυχώς, οι προκλήσεις τον τελευταίο καιρό και στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στον εναέριο χώρο, με τις συνεχείς παραβιάσεις, παραβάσεις και υπερπτήσεις, με τις προκλητικές δηλώσεις που γίνονται από υπεύθυνα και από μη υπεύθυνα άτομα στην Τουρκία, αλλά και το τελευταίο γεγονός της ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενός αξιωματικού και ενός υπαξιωματικού, που ήταν αποτέλεσμα ενός απλού μεθοριακού επεισοδίου, δυστυχώς δείχνουν ότι η Τουρκία αντί να ακολουθεί έναν ευρωπαϊκό δρόμο που όλοι επιθυμούμε, ακολουθεί έναν άλλο δρόμο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος έστειλε και μήνυμα στο εσωτερικό «ότι στην Ελλάδα η Κυβέρνηση – και πιστεύω και όλος ο ελληνικός λαός – δεν έχει διαφορετικές απόψεις. Η Ελλάδα θεωρεί ότι αυτό το απλό γεγονός, το οποίο έχει συμβεί πάρα πολλές φορές στα σύνορα, που θα μπορούσε να καταλήξει εύκολα στην επιστροφή των αξιωματικών, η Τουρκία επέλεξε να το οδηγήσει στη δικαιοσύνη, φυλακίζοντας σε φυλακές υψίστης ασφαλείας δύο Έλληνες αξιωματικούς. Δύο αξιωματικούς, που είναι μέλη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φρουρούν τα ευρωπαϊκά σύνορα, ανήκουν σε έναν νατοϊκό στρατό, επέλεξε να τους οδηγήσει σε φυλακές υψίστης ασφαλείας αντί να τους απελευθερώσει».

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η τριπλή αναφορά στη λέξη ομηρία που δείχνει πως ο υπουργός Άμυνας δεν έχει αλλάξει άποψη παρότι από το Μαξίμου κρατούν πιο χαμηλούς τόνους.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa