Πολιτική Σε πρώτο πλάνο

«Τρικυμία» στο Ποτάμι: Απειλούν με διαγραφή τον Δανέλλη

Το Ποτάμι, όπως είναι γνωστό, έχει δηλώσει ότι τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ωστόσο δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Όμως, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα κρατήσει την κομματική γραμμή. Ο κ. Δανέλλης είχε δηλώσει πως εάν είναι να περάσει το μείζον, η Συμφωνία των Πρεσπών δηλαδή, ο ίδιος είναι διατεθειμένος να δώσει ψήφο στην κυβέρνηση που θα την φέρει στη Βουλή.

Επίσης, μιλώντας στο Newpost, υπογράμμισε ότι θα ανακοινώσει την τελική του απόφαση στη Βουλή, την Τετάρτη, ωστόσο δεν έδειξε να απομακρύνεται από τον αρχικό του συλλογισμό.

Η παραπάνω εξέλιξη, όπως είναι φυσικό, φέρνει «τρικυμία» στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, καθώς τα στελέχη του έχουν γίνει αποδέκτες διαμαρτυριών για το ενδεχόμενο η 151η ψήφος στην κυβέρνηση Τσίπρα να προέρχεται από βουλευτή του Ποταμιού.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τελικά το Ποτάμι τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Επίσης, πρόσθεσε ότι, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι βέβαιη η διαγραφή Δανέλλη από το κόμμα.

«Καλό θα είναι να μην το κάνει. Αν το κάνει προφανώς θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρωτας.

«Μονόδρομος θα ήταν η απόφαση να τεθεί εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, ο Σπύρος Δανέλλης σε περίπτωση που δώσει θετική ψήφο εμπιστοσύνης», είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Μαυρωτάς.

«Σε θέματα ψήφου εμπιστοσύνης υπάρχει κομματική πειθαρχία όπως και στην πρόταση μομφής. Θα ήταν μονόδρομος να τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού ο Σπύρος Δανέλλης», πρόσθεσε.

Απανωτές συσκέψεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σεβαστουπόλεως βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μπαράζ επαφών μεταξύ των στελεχών του κόμματος ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό το τετ α τετ του κ. Δανέλλη με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο κ. Θεοδωράκης πιέζει προς την κατεύθυνση να μην δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, στην ψηφοφορία της Τετάρτης, πλην όμως, όπως προειπώθηκε, αντιμετωπίζεται ως εξίσου κρίσιμη και η κύρωση των «Πρεσπών», αφού άλλωστε υπάρχει η βεβαιότητα πως, εάν η συμφωνία δεν έρθει προς έγκριση τώρα, η όποια επόμενη κυβέρνηση θα έχει πολύ μικρότερη βούληση για έναν συμβιβασμό.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa