Οικονομία

Τριπλός «κόφτης» στα αναδρομικά των ένστολων!

Όχι μόνο τα αναδρομικά που παίρνουν οι ένστολοι είναι «κουρεμένα» αλλά η μείωση δεν θα αφορά μόνο στα αναδρομικά, αλλά και τις συντάξεις, το εφάπαξ και τα μερίσματα για 125.000 απόστρατους.

Πρώτα απ’ όλα  το εφάπαξ ποσό επιστροφής υπολογίζεται από 1/8/2012 ως 13/5/2016 και όχι ως 31/12/2016.

Παράλληλα η σύνταξη των αποστράτων μένει η ίδια καθώς οι αναπροσαρμογές των συντάξεων από 31/12/2014 και ύστερα καταργούνται με την τροπολογία.

Την ίδια ώρα ο συντάξιμος μισθός μένει στα ίδια και δεν αναπροσαρμόζεται στα επίπεδα προ της 30ης Ιουλίου του 2012. Έτσι επί της ουσίας η σύνταξή τους μειώνεται και αυξάνεται με τον επανυπολογισμό η προσωπική διαφορά. Είναι δηλαδή μεγαλύτερος ο κίνδυνος μελλοντικών περικοπών λόγω μεγάλης προσωπικής διαφοράς. Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό χάνονται περίπου 100 ευρώ στο ποσό της σύνταξης.

Με την μη αλλαγή στις συντάξιμες αποδοχές οι ένστολοι χάνουν και τις αναδρομικές αυξήσεις σε εφάπαξ και μερίσματα από τα μετοχικά ταμεία. Η τροπολογία δηλαδή εξαφανίζει τις διαφορές που θα έπρεπε να πάρουν για τις παροχές αυτές.

Οι απόστρατοι βλέπουν ότι ουσιαστικά με ένα τρικ δεν αναπροσαρμόζονται οι αποδοχές τους, δεν θα δουν καμία διαφορά στη μηνιαία σύνταξη που λαμβάνουν.

Δείτε τα παραδείγματα που δημοσίευσε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ