Παράξενα

Τρούφα αξίας 85.000 ευρώ… μόνο!

Μια περίεργη αγοραπωλησία συνέβη εχθές Κυριακή στην πόλη Άλμπα της Ιταλίας, όταν πωλήθηκε μια λευκή τρούφα 850 γραμμαρίων προς 85.000 ευρώ. Αν κάνουμε σωστά τα μαθηματικά, ένα γραμμάριο αξίζει 100 ευρώ. Ο τελικός πλειοδότης είναι από το Χονγκ-Κονγκ, όμως τα στοιχεία του δεν έχουν γίνει γνωστά.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η λευκή τρούφα της Άλμπα είναι εξαιρετικά φημισμένη για τους λάτρεις της τρούφας και η αξία της είναι τεράστια. Η συγκομιδή πραγματοποιείται από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου και όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Μελέτης της Τρούφας Αντόνιο Ντετζιάκομι «χαρακτηρίζεται από έντονο άρωμα, που παραπέμπει στις ρομαντικές συναντήσεις, στο δάσος, στη φύση»

Η φετινή συγκομιδή ήταν πλούσια και στην ποιότητα, αλλά και στην ποσότητα. Τέλος, ο κύριος Ντετζιάκομι υπογράμμισε: «Φέτος η σοδειά είναι πολύ καλή γιατί υπήρχαν βροχοπτώσεις τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και καταιγίδες, οι οποίες έδωσαν μια καλή δόση νερού. Και η τρούφα, όπως είναι γνωστό, είναι ένα μανιτάρι που μεγαλώνει κάτω από το έδαφος και συνεπώς χρειάζεται μια τέτοια περίοδο. Πέρυσι λόγω της ξηρασίας είχαμε μικρή σοδειά και η τιμή έφθανε στα 600 με 700 ευρώ τα 100 γραμμάρια»

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ