Πολιτική

Τσίπρας σε Καμμένο – «Μη ρίξεις τη κυβέρνηση»

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επισήμανε ότι είναι πιο αναγκαία από ποτέ η ενότητα της κυβέρνησης καθώς είμαστε σε μία περίοδο ανάκαμψης.

Μάλιστα, ζήτησε από όλους τους υπουργούς να δεσμευτούν ότι «δεν υπάρχει σκέψη να ταυτιστούν και δεν θα ταυτιστούν ποτέ με τις προσπάθειες της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς να ανατραπεί η κυβέρνηση, με αφορμή το Σκοπιανό, αλλά με πραγματική αιτία την επιθυμία τους να ανατρέψουν την πορεία εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

Επιπλέον, προέτρεψε να μην στηρίξουν καμία πρόταση μομφής της ΝΔ, φράση η οποία κατευθυνόταν στον κο Καμμένο, αλλά και στους βουλευτές των ΑΝΕΛ που τον υποστηρίζουν ακόμα.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πηγές, ανακοίνωσε το πλαίσιο προϋπολογισμού στη διαδικασία του ευρωπαϊκού εξαμήνου, επιβεβαιώνοντας την απομάκρυνση της Ελλάδας από την μνημονική επιτροπεία.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι στο σχέδιο καταγράφεται η πρόθεση της κυβέρνησης:

– Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, με δεδομένο ότι επιτυγχάνεται ο στόχος του 3,5% χωρίς το μέτρο αυτό.

– Να εφαρμοστούν τα μέτρα λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ

Ο ίδιος εκτιμάται ότι αυτό το σχέδιο θα υποστηριχθεί απόλυτα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τέλος, έθεσε ως κύριο στόχο την εκκίνηση των διαδικασιών για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στις αρχές Νοεμβρίου, στη βάση των προτάσεων του Ιουλίου 2016 και των συμπερασμάτων του εθνικού διαλόγου.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ