Άμυνα - Διπλωματία

Τσαβούσογλου: Αντικειμενική και εποικοδομητική η στάση της Γερμανίας στις ελληνοτουρκικές διαφορές

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε την Τετάρτη ότι έχουν αρχίσει να έρχονται πιο μετριοπαθή μηνύματα από την Ελλάδα για το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά δεν έχει εγκαταλείψει τις μαξιμαλιστικές πολιτικές της, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Μιλώντας σε μια ζωντανή συνέντευξη στο CNN Turk, ο Μεβλούτ Καβούσογλου είπε: “Τα μηνύματα που έφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός τις τελευταίες δύο έως τρεις ημέρες ήταν πιο μετριοπαθή” και ότι “Η Ελλάδα άρχισε να δίνει ένα πιο θετικό μήνυμα, εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία της επιστροφής του τουρκικού σεισμογραφικού πλοίου Oruc Reis στο λιμάνι της Αττάλειας για την αναπλήρωση προμηθειών και για συντήρηση”. Υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός ότι το Oruc Reis επέστρεψε στο λιμάνι λόγω συνήθους και περιοδικής συντήρησης και πως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι παραχώρηση.

“Αντί να περιμένει περισσότερα από εμάς, η Ελλάδα μπορεί να μετατρέψει αυτήν την περίοδο σε ευκαιρία κάνοντας θετικά βήματα. Λέμε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει αυτήν την ευκαιρία, κάτι που έκανε με την υπογραφή συμφωνίας με την Αίγυπτο πριν”, πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου συνέχισε λέγοντας ότι η στάση της Γερμανίας στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου είναι πιο αντικειμενική και εποικοδομητική, προσθέτοντας ότι “η Γαλλία θέλει να πουλήσει όπλα αυξάνοντας τις εντάσεις”.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa