Οικονομία Πολιτική

Τσακαλώτος: «Είναι αναγκαίο να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί»

Ευκλείδης Τσακαλώτος
Δηλώσεις μετά τη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των πλειστηριασμών καθώς πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα για την ορθή λειτουργία των τραπεζών.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: ««Εάν οι τράπεζες δεν μπορούν να δανείσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τότε έχουμε πρόβλημα, εάν δεν μπορούν να δώσουν χρήματα και νέα δάνεια σε νέα ζευγάρια τότε έχουμε κοινωνικό πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζοντας πως πλέον υπάρχουν τα εργαλεία για ρύθμιση οφειλών».

Δεν παρέλειψε μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος να αναφέρει πως αυτή η κυβέρνηση έχει φέρει πολλά μέτρα για την αντιμετώπιση των κόκκνων δανείων που έπρεπε να έχουν φέρει άλλες κυβερνήσεις.

Τέλος επεσήμανε πως «η προστασία που υπάρχει μέχρι τέλος 2018 με νόμο Κατσέλη – Σταθάκη που φθάνει η προστασία της α’ κατοικίας ως 280.000 ευρώ εάν υπάρχουν τρία παιδιά, και αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο προστασίας της κοινωνίας, αφού δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να προστατεύσουν την α’ κατοικία».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa