Παρασκηνιακά Σε πρώτο πλάνο

Τσακαλώτος: Οι Αριστεροί και οι ΠΑΟΚτσήδες είναι μεγαλόκαρδοι

Άρωμα «βόλεϊ» έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Βουλή για να απαντήσει στην ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου που αφορούσε τον νέο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής Φραγκίσκο Κουτεντάκη.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος στην ερώτηση του άφησε σαφείς υπαινιγμούς για την επιλογή του πρώην Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τσακαλώτος επέλεξε για τη θέση τον υφιστάμενό του για να έχει… το κεφάλι του ήσυχο.

Ο κ.Τσακαλώτος απάντησε: «Η αριστερά και οι Παοκτσήδες έχουν ένα κοινό είναι μεγαλόκαρδοι ποτέ δεν έχουν μικροπρέπεια και ως Παοκτσής μπορώ να δεχθώ ότι ο καλύτερος πασαδόρος στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ δεν ήταν κάποιος Παοκτσής αλλά ο Μουστακίδης που έδινε φοβερές πάσες και κάρφωναν οι άλλοι. Τέτοια ερώτηση που κάνει ο κ. Κουτσούκος είναι σε τέτοιο επίπεδο που μπορούμε να τον λέμε από δω και πέρα Μουστακίδη του ΠΑΣΟΚ. Μου δίνει την μεγάλη ευκαιρία να εξηγήσω την τεράστια διαφορά διαδικασίας στο τι γινόταν παλιότερα και τι γίνεται τώρα. Θυμάμαι ότι η κ. Μπαλφούσια πριν τον κ. Λιαργκόβα έκανε μία έκθεση που έλεγε ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος και ο κ. Βενιζέλος την έδιωξε την άλλη μέρα επειδή σε μια έκθεση έλεγε ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος. Λάθος ή σωστά την άλλη μέρα την έδιωξαν.»

Ο βουλευτής της δημοκρατική συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος αντεπιτέθηκε. Χαρακτήρισε «κρύα» τα ανέκδοτα του κ. Τσακαλώτου, τον κατηγόρησε ότι η επιλογή που έγινε για το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής έγινε μόνο με κομματικά κριτήρια, προκειμένου να μπορεί το υπουργείο οικονομικών να ελέγχει τις εκθέσεις του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής.

«Αντιπαρέρχομαι τα κρύα ανέκδοτά του κ. Τσακαλώτου τα έχει κάνει εισαγωγή από κει που μεγάλωσε και σπούδασε δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες(…)Το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής είχε επιλέξει τον προηγούμενο επικεφαλής με μια διακομματική συναίνεση. Η επιλογή σας αυτή ταυτίζει τον θεσμό του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής που έχει την ευθύνη να παρατηρεί την εξέλιξη του προϋπολογισμού να κάνει παρατηρήσεις και προτάσεις με ένα κομματικό σας στέλεχος.Θα μπορούσατε να κάνετε μία αξιοπρεπή συναινετική επιλογή που προφανώς θα ήταν προσκείμενη σε σας. Το γεγονός ότι παραβλέψετε όλη την θεσμική διαδικασία ,το γεγονός ότι δώσατε την συναίνεση σας για να μην πω ότι υποδείξατε τον πολιτικό σας Υφιστάμενο να σας ασκεί έλεγχο και να κάνει υποδείξεις επί του προϋπολογισμού του δικού σας είναι λυπηρό»

Η κόντρα συνεχίστηκε με τον κ.Τσακαλώτο μεταξύ άλλων να χαρακτηρίζει τα αστεία του κ.Κουτσουκου “ξινά”.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER



Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa