Πολιτική

Τόσκας: “Ο Ρουβίκωνας θα το πληρώσει”

Πολιτική βούληση για σύλληψη των μελών του Ρουβίκωνα, εξέφρασε πριν από λίγη ώρα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Realfm, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη πράξη την παρέμβαση της αναρχικής ομάδας στην Ισραηλινή πρεσβεία, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι ο Ρουβίκωνας παίζει με τα όρια της νομιμότητας. «Και όταν την υπερβαίνει το «πληρώνει» και θα το «πληρώσει» και αυτή τη φορά».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να συγχέονται ο ακτιβισμός μέσα στα όρια της νομιμότητας, με τα σπασίματα και την προσβολή πρεσβειών, τονίζοντας ότι «όταν ρίχνουν προκηρύξεις δεν υπερβαίνουν τα όρια».

Απαντώντας σε ερώτημα γιατί δεν έχει σχηματιστεί εισαγγελική παραγγελία ώστε να διωχθεί ο Ρουβίκωνας ως εγκληματική οργάνωση, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι «αυτό είναι η εύκολη λύση, αλλά θα εξαντληθούν όλα τα νομικά μέσα. Έτσι αντιμετωπίζονται οι παρεμβάσεις και τα εγκλήματα στις δημοκρατίες».

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης και στη σημερινή δήλωση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη οτι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκαλύπτει την δράση του Ρουβίκωνα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε: «Εάν δεν ήταν ο Ρουβίκωνας, θα είχαν εφεύρει κάτι άλλο για να κάνουν κριτική», προσθέτοντας πως «η αστυνομία δεν ενεργεί εκτός πλαισίων του νόμου, όπως παλαιότερα». Εφερε ως παράδειγμα τις επεμβάσεις στα Εξάρχεια που όπως είπε «γίνονται πλέον με “χειρουργικό” τρόπο και όχι με εισβολές όπως έκαναν παλαιότερα».

“Οι τρομοκράτες θα συλληφθούν”
Αναφορικά με την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η οργάνωση η οποία φέρεται ως υπεύθυνη για την επίθεση «θα έχει την κατάληξη που είχαν και άλλες τρομοκρατικές ομάδες. Θα συλληφθούν αργά ή γρήγορα». Ενώ, κάλυψε πλήρως τις ενέργειες της Αστυνομίας μετά την επίθεση.
“Σε συνθήκες μεγάλης έντασης και ύφεσης υπήρχε συνεχώς ο κίνδυνος επανεμφάνισης της τρομοκρατίας. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ένα κλίμα ώστε να μην εμφανιστούν νέες τρομοκρατικές ομάδες» είπε ο κ. Τσόκας σχολιάζοντας αναφορές για επαναφορά της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.
«Δεν βλέπω να εμφανίζονται νέες οργανώσεις. Με απλή αριθμητική δεν μιλούμε για έξαρση της τρομοκρατίας. Η χώρα μας είναι ασφαλής. έχει αναγνωριστεί από πολλές ξένες χώρες που μιλούν για αύξηση της ασφάλειας. Κάνουμε ότι μπορούμε να εξαλείψουμε τα φαινόμενα τρομοκρατίας».

“Να διορθώσουν τα του οίκου τους”
Για το μέτωπο Κυβέρνησης-Δικαστών ο κ. Τόσκας ανέφερε «δεν πρέπει κανείς να αποφεύγει τον έλεγχο», χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο τον τρόπο που εκφράζονται οι Δικαστές επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση διότι γίνονται στόχος».
«Να διορθώσουν τα του οίκου τους και να επανεξετάσουν τον τρόπο που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση», κατέληξε.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER