Κόσμος

Υεμένη: Δημόσια εκτέλεση ενός βιαστή και δολοφόνου τρίχρονου κοριτσιού (ΦΩΤΟ)

Εκατοντάδες πολίτες παρακολούθησαν την πρώτη δημόσια εκτέλεση από το 2009 ενός βιαστή τρίχρονου κοριτσιού στην Υεμένη.
Πολίτης της Υεμένης κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός τρίχρονου κοριτσιού και του επεβλήθη η εσχάτη των ποινών. Η ποινή εκτελέστηκε την Δευτέρα, 31 Ιουλίου, ενώπιον εκατοντάδων πολιτών στην κεντρική πλατεία της Σαναά, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εκτέλεση που πραγματοποιείται στη χώρα από το 2009.

Συγκεκριμένα, βαν της αστυνομίας, συνοδευόμενο από πέντε αυτοκίνητα της αστυνομίας, μετέφερε τον μελλοθάνατο, Μουχαμάντ Μαγκχράμπι, 41 ετών, στην πλατεία Ταχρίρ στην πρωτεύουσα της Υεμένης. Η εκτέλεση προσέλκυσε μεγάλο αριθμό θεατών, ορισμένοι από τους οποίους μάλιστα ανέβηκαν σε τηλεφωνικούς θαλάμους και στέγες για να καταγράψουν με τα κινητά τους τηλέφωνα το γεγονός.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο του Reuters Χαλέμπ Αμπντουλάχ, ο κατάδικος οδηγήθηκε στο κέντρο της πλατείας, και μετά στην περιοχή επικράτησε το «απόλυτο χάος». Ο Αλ Μαγκχραμπι εκτελέστηκε από αστυνομικό με τέσσερις τέσσερις σφαίρες από ένα AK47.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν «πολύ σκληρά», διότι οι αρχές φοβούνταν επίθεση εκδίκησης  από τους Μπάνι Ματάρ, δηλαδή την οικογένεια του θύματος.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa