Περιφέρειες - Δήμοι Υγεία

Υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης από τον ΙΣΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής – Πως λειτουργεί

Ένα πρωτοποριακό σύστημα τηλε-ψυχιατρικής, για το διάστημα της έξαρσης του κορωνοϊού, θέτει στη διάθεση των πολιτών ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής.

Η υπηρεσία δημιουργήθηκε με σκοπό την υποστήριξη των πολιτών που έχουν επιβαρυνθεί ψυχολογικά αυτή την περίοδο, της έξαρσης του κορωνοϊού, και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Melapus, τη μεγαλύτερη online πλατφόρμα τηλε-ψυχιατρικής στην Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν στο σπίτι τους σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή ή λάπτοπ και σύνδεση στο ίντερνετ.

Κορωνοϊός: Πώς λειτουργεί η υπηρεσία τηλε-ψυχιατρικής

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας και προγραμματισμού συνεδριών με Ψυχιάτρους και πιστοποιημένους Ψυχολόγους τηλεϊατρικά. Η Περιφέρεια Αττικής εξασφάλισε ότι η χρήση του λογισμικού τηλε-ιατρικής θα παρέχεται δωρεάν για τους επόμενους τρεις μήνες. Στόχος είναι η εκτίμηση και ενημέρωση ευπαθών ομάδων και χρόνιων ασθενών, καθώς και η υποστήριξη όσων χρειάζονται βοήθεια λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, με την στήριξη της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας και της Melapus, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συνδράμουν τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται.»

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

  1. Κάντε εγγραφή στο https://melapus.com/el/signup
  2. Αμέσως μετά θα σας σταλούν οδηγίες στα email που θα δηλώσετε

Πατούλης: Ολοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να αναχαιτίσουμε την επιδημία

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε τα εξής: «Η κρίσιμη κατάσταση που περνάει η χώρα και οι πρωτοφανείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αφήνουν ισχυρό ψυχολογικό αποτύπωμα και πολύς κόσμος έχει την ανάγκη υποστήριξης από ειδικό. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομπρέλα προστασίας γύρω από τους πολίτες της Αττικής και η ψυχολογική υποστήριξή τους εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται με στρατηγική και συνέπεια. Oι πολίτες δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε δίπλα τους και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να αναχαιτίσουμε την επιδημία, διατηρώντας τη σωματική και τη ψυχική μας υγεία».

Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ διευκρινίζουν ότι η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί με πολύ απλουστευμένη λογική ώστε να χρησιμοποιηθεί από τον οποιονδήποτε με ένα κλικ. Η online (διαδικτυακή) συνεδρία με την ειδική εφαρμογή βιντεοκλήσης της Melapus δεν χρειάζεται εγκατάσταση επιπλέον προγράμματος για τη συνεδρία. Αρκεί ένα laptop και μια σύνδεση στο ίντερνετ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa