Οικονομία

Υπογράφεται σήμερα η συμφωνία για τον EastMed – Συναντήσεις Μητσοτάκη με Αναστασιάδη και Νετανιάχου

Σήμερα Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 θα υπογραφεί από την Ελλάδα, την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ η διακρατική συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed.

Συναντήσεις τόσο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, όσο και με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν την τελετή υπογραφής.

Σύμφωνα με πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, στις 10:00, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ στις 2:00 μ.μ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου και θα ακολουθήσει γεύμα.

Στις 6 το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου στις 6:10 μ.μ. θα συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση με τους κ.κ. Αναστασιάδη και Νετανιάχου.

Θα ακολουθήσει, στις 6:30 μ.μ., η τελετή υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed από τους υπουργούς Ενέργειας, παρουσία των τριών ηγετών. Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μπένιαμιν Νετανιάχου θα κάνουν δηλώσεις και στις 8 μ.μ. θα παρακαθήσουν σε δείπνο.

Τη Διακυβερνητική Συμφωνία θα υπογράψουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης και οι ομόλογοί του, από το Ισραήλ, ο Γιουβάλ Στέινιτζ και από την Κύπρο, ο Γιώργος Λακκοτρύπης.

Μάλιστα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απηύθυνε πρόσκληση προς τους πρώην υπουργούς Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και Πάνο Σκουρλέτη από τον ΣΥΡΙΖΑ και Γιάννη Μανιάτη από το Κίνημα Αλλαγής να παραστούν στην τελετή υπογραφής της Διακυβερνητικής Συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed.

Διαβάστε ακόμα

Ο EastMed είναι η πιο ανταγωνιστική επιλογή μεταφοράς του αερίου της Ανατολικής Μεσογείου – Το δείχνουν οι μελέτες

Την Πέμπτη «πέφτουν» οι υπογραφές για τον EastMed – Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αγωγού των 1.872 χλμ

Η Ιταλία έστειλε επιστολή στήριξης του EastMed

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa