Πολιτική Υγεία

Υπουργείο Υγείας: Στο ΕΣΥ παραμένουν 4.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις

Τη συνέχιση των συμβάσεων 4.000 εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνται στις δομές του ΕΣΥ με συμβάσεις οκτάμηνες ή ετήσιες και καλύπτουν βασικές ανάγκες σε διάφορους τομείς, κατά κύριο λόγο στις τεχνικές, διοικητικές και λοιπές υπηρεσίες.

Ειδικότερα, και όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, «το Υπουργείο Υγείας εξασφάλισε τη συνέχιση των συμβάσεων 4.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Σε αυτό συνετέλεσε το Υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, μιας και οι εργαζόμενοι προέρχονται από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του Οργανισμού. Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες του ΕΣΥ σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση σε ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας», κατέληξε ο υφυπουργός.

Η κάλυψη των αναγκών του συστήματος υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό μέσω του ΟΑΕΔ εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια από το υπουργείο Υγείας σε μια προσπάθεια να «κλείσουν» τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία, ωστόσο οι συνδικαλιστικοί φορείς διαμαρτύρονται και ζητούν την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa