Πολιτική

Υπουργικό Συμβούλιο: 15.000 προσλήψεις στην παιδεία – Τότε θα γίνουν εκλογές

Κατά την διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο συνεδρίασε σήμερα το πρωί πάρθηκαν σημαντικότατες αποφάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν τη ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών καθώς επίσης και την πρόσληψη 15.000 ατόμων στο δημόσιο.

Ποιο συγκεκριμένα οι 15.000 προσλήψεις θα είναι αποκλειστικά στον τομέα της Παιδείας για την τριετία 2019-2021. Από τις 15.000 οι 4.500 θα γίνουν το 2019 στην Ειδική Αγωγή και θα ακολουθήσουν 5.250 προσλήψεις το 2020 και 5.250 προσλήψεις το 2021.

Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν βάση του θεσμικού πλαισίου που ορίζεται από το Σύνταγμα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ οι άξονες της πρότασης είναι: η ανάληψη ευθύνης της διαδικασίας από το ΑΣΕΠ με σύστημα μοριοδότησης κριτηρίων, η ισχύς ενός ενιαίου συστήματος μοριοδότησης και κατάταξης για μόνιμους διορισμούς, αλλά και για προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών όπου χρειάζεται.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαμήνυσε στα μέλη του Υπουργικού ότι το κυβερνητικό έργο πρέπει να επιταχυνθεί με ορίζοντα εννιάμηνου μέχρι τον Σεπτέμβρη, δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για εκλογές εκείνη την περίοδο.

Παράλληλα αποφασίστηκε πως αν χρειαστεί θα δοθεί μικρή παράταση των προστατευτικών διατάξεων του νόμου Κατσέλη-Σταθάκη, ενώ όπως είπε ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται ένας νέος νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Πηγή: newpost.gr

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa