Κοινωνία

Υποχρεωτική η φοίτηση στα σχολεία της χώρας για όλα τα προσφυγόπουλα

Με νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα καθίσταται υποχρεωτική η φοίτηση παιδιών προσφύγων, αιτούντων άσυλο, στα σχολεία της χώρας.

Οι συγκεκριμένες διατάξεις για την υποχρεωτική φοίτηση των προσφυγόπουλων περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου «Περί Διεθνούς Προστασίας». Όπως αναφέρει το άρθρο 51 του νομοσχεδίου «Οι ανήλικοι αιτούντες και τα ανήλικα τέκνα των αιτούντων κατά την παραμονή τους στη χώρα υποχρεούνται να εντάσσονται σε μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος». Οι διαδικασίες θα πρέπει να ολοκληρώνονται εντός 3 μηνών μετά την ταυτοποίηση των ανηλίκων.

Παράλληλα θα περιλαμβάνεται εκπαίδευση και στους ενήλικες πρόσφυγες. Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο αναφέρει στο άρθρο 52 ότι«Η πρόσβαση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν περιορίζεται στους ανήλικους αιτούντες αλλά μπορεί να αφορά και ενήλικες αιτούντες και για όσο χρονικό διάστημα δεν εκτελείται μέτρο απομάκρυνσης που εκκρεμεί κατά των ιδίων».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa