Κόσμος

Φάουτσι: Αυτοί είναι οι λόγοι που η Ευρώπη αντιμετώπισε καλύτερα την πανδημία

Ο Αμερικανός επικεφαλής λοιμωξιολόγος Αντονι Φάουτσι εξήγησε σήμερα ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ τους λόγους που η Ευρώπη κατάφερε να αντιμετωπίσει καλύτερα την πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ο Δρ. Αντονι Φάουτσι απάντησε την Παρασκευή στις ερωτήσεις των μελών του αμερικανικού Κογκρέσου αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο κ. Φάουτσι τόνισε πως η Ευρώπη μοιάζει να ενήργησε πιο αποτελεσματικά αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς το 95% των ευρωπαϊκών χωρών επέβαλαν καραντίνα πολύ νωρίτερα από τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα ο καθηγητής ανέφερε ότι «Αν παρατηρήσετε τι κάναμε – παρότι επιβάλαμε καραντίνα, παρότι αυτή δημιούργησε μεγάλα προβλήματα – στην πραγματικότητα θέσαμε lockdown μόνο στο 50% επί του συνόλου της χώρας»

«Υπάρχουν πολιτείες που τα πήγαν πολύ καλά και άλλες όχι. Νομίζω πως υπήρξε τέτοια διαφοροποίηση στην αντίδραση της χώρας από διάφορες πολιτείες που πραγματικά καταφέραμε να επιβάλουμε ένα καθολικό lockdown», είπε χαρακτηριστικά ο Φάουτσι.

Να σημειώσουμε ότι  σήμερα, 4,4 εκατομμύρια πολίτες της χώρας έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό, εκ των οποίων 152.070 έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα μάλιστα με εκτίμηση ειδικών, ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στη χώρα ενδέχεται να φτάσεις τις 230.000 ως το Νοέμβριο.

Τέλος σε ότι έχει να κάνει με το το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, ο Φάουτσι εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος πως θα μπορούσε να βρεθεί ως τα τέλη του χρόνου. «Πιστεύω ότι θα προκύψει. Θα έχουμε ένα εμβόλιο ως τα τέλη αυτής της χρονιάς και καθώς ξεκινά το 2021» είπε ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση εκπροσώπου του Κογκρέσου, ο Φάουτσι τόνισε: «Δεν πιστεύω πως αποτελεί άπιαστο όνειρο. Πιστεύω πως είναι μια πραγματικότητα».

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa