Κοινωνία Κορωνοϊός Πολιτική

Φίλης: Γιατί εμβολιάστηκε με το AstraΖeneca; – Η δημόσια απάντησή του

ÐáñÜäïóç - ðáñáëáâÞ óôï õðïõñãåßï Ðáéäåßáò ôçí ÔåôÜñôç 23 Óåðôìåâñßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ)

Ξεκαθάρισε την στάση του καθώς και τους λόγους που έκανε το εμβόλιο AstraΖeneca. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, δημοσιοποίησε ότι ήδη έχουν περάσει 20 μέρες μετά την πρώτη δόση που έκανε, δηλώνοντας τα εξής:

«Δεν θα ισχυριστώ ότι άκουσα την είδηση και την προσπέρασα. Αλλά δεν κλονίστηκα τόσο, ώστε να μην προσέλθω για τον εμβολιασμό μου. Ποιοι ήταν οι δύο κύριοι λόγοι: Πρώτον, είχα εμπιστοσύνη σε αυτό που έλεγαν οι Έλληνες επιστήμονες, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Αφού τους ακούγαμε από την αρχή της πανδημίας, έπρεπε να τους ακούσουμε κι αυτή την κρίσιμη στιγμή. Δεύτερον, γιατί ως κοινός νους, αντιλαμβανόμουν ότι το «ένα στο εκατομμύριο», ακόμα και το «ένα στις εκατό χιλιάδες» είναι πολύ-πολύ μικρότερο, ασύγκριτα μικρότερο, από την πιθανότητα θανάτου ή επώδυνης νοσηλείας από τον κορωνοϊό»

«Το εμβόλιο φέρνει βιολογική ασφάλεια και ψυχική απελευθέρωση από το φόβο. Μην υποτιμάτε αυτό το δώρο της Επιστήμης, αυτό το βήμα προς την ελευθερία, αν ανήκετε στις ομάδες εμβολιασμού. Ειδικά οι υγειονομικοί ανάμεσά σας, που δίνετε με θάρρος τη μάχη της πρώτης γραμμής»

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa