Περιβάλλον

«Φεγγαρόψαρο» ενός τόνου αλιεύθηκε στη Ρωσία – «Πάρτι» έκαναν οι αρκούδες (ΦΩΤΟ)

Ένα γιγαντιαίο φεγγαρόψαρο που θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό έκθεμα σε μουσείο των Κουρίλων νήσων, η μοίρα το ήθελε να καταλήξει στο στομάχι των τοπικών αρκούδων.
Ψαράδες στα νησιά Κουρίλες στον Ειρηνικό,  ψάρεψαν ένα τεράστιο φεγγαρόψαρο βάρους 1.100 κιλών, στις 9 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την διαδικτυακή πύλη Sakhalin.info. Ωστόσο, όμως, επειδή το ψάρι είχε αρχίσει να εμφανίζει κάποιες αλλοιώσεις πριν το ψαράδικο φτάσει στη στεριά, οι ψαράδες το πρόσφεραν ως γεύμα στις αρκούδες, όταν έπιασαν λιμάνι δύο ήμερες μετά.
Το moonfish, ή Mola mola , ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλα υπάρχοντα οστεώδη ψάρια για το τεράστιο μέγεθος και το ιδιόμορφο σχήμα του. Είναι πολύ σπάνιο να βρεθεί αυτό το γιγαντιαίο είδος κοντά στα νησιά Κουρίλες, στη Ρωσική Άπω Ανατολή. Οι γαστρονομικές του ιδιότητες αποτιμώνται μόνο σε ορισμένες χώρες, όπως η Ιαπωνία, η Κορέα και η Ταϊβάν, όπου θεωρείται εξαιρετική λιχουδιά.
Λίγο μετά τη δημοσίευση των ειδήσεων, ένα τοπικό μουσείο προσπάθησε να αποκτήσει το ψάρι, για να το μετατρέψει σε εκθεσιακό αντικείμενο, αλλά ήδη είχε καταλήξει σε περιοχή όπου οι ψαράδες πετούν τα… άχρηστα ψάρια τους για να τρέφονται οι αρκούδες που κατοικούν στην περιοχή.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa