Πολιτική

«Φρένο» σε όσους βιάζονται να… ξενυχτήσουν βάζει ο Γεραπετρίτης

Σταδιακά, αλλά όχι άμεσα θα γίνει η άρση του μέτρου της νυχτερινής κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

«Δεν μπορούμε να πάμε από τον απόλυτο περιορισμό, στην απόλυτη ελευθερία» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και επεσήμανε πως «εκείνο που κάνουμε είναι να πηγαίνουμε βήμα-βήμα».

Όπως είπε το ωράριο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας «θα διευρυνθεί σταδιακά, σε πρώτη φάση θα υπάρξει μια επέκταση μετά τις 11 το βράδυ. Μέχρι τα μεσάνυχτα ή λίγο πιο μετά».

Όσον αφορά στα sms στο 13033, ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως «αυτή τη στιγμή η κατάσταση πηγαίνει καλά και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε».

«Για ένα διάστημα ακόμη να είμαστε προσεκτικοί και αποστασιοποιημένοι», είπε και υπογράμμισε πως το SMS «θα εξακολουθεί να έχει πρακτική λειτουργία», ενώ «θα επαναξιολογηθεί με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων».

Για τη μετακίνηση εκτός νομού, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε πως το «πρωτόκολλο των μετακινήσεων θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες», ενώ έδωσε τέλος στα σενάρια περί ανοίγματος των μετακινήσεων με εμβόλιο ή self test.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER