Οικονομία

Φυσικό αέριο από την Energean στην ελληνική και κυπριακή αγορά

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean Μαθιός Ρήγας εξέφρασε το ενδιαφέρον της εταιρίας για τροφοδοσία τόσο της ελληνικής όσο και της Κυπριακής αγοράς με φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Energean εκμεταλλεύεται ήδη τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων του Πρίνου και αναπτύσσει ερευνητική δραστηριότητα στην Δυτική Ελλάδα και την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε την ανακάλυψη σημαντικού κοιτάσματος στην ΑΟΖ του Ισραήλ.

Ο κ. Ρήγας σε συνέντευξη στο ΑΠΕ δήλωσε πως ως προς το τρόπο μεταφοράς του αερίου προς την Ευρώπη, έχουν τεθεί επί τάπητος διαφορετικά σχέδια, τα οποία συγκεντρώνουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, σημειώνοντας ότι οι χώρες – χρήστες του φυσικού αερίου δεν θα πρέπει να περιορίζονται μόνο στους αγωγούς ή μόνο στο Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο, αλλά θα πρέπει να επιδιώκουν τη μεγαλύτερη δυνατή διαφοροποίηση των πηγών.

Σε ερώτηση για την συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, αποκρίθηκε ότι είναι μια αναμφίβολα θετική εξέλιξη. Για τις προοπτικές ανακάλυψης νέων κοιτασμάτων στην δυτική Ελλάδα, ο κ. Ρήγας, ανέφερε πως υπάρχουν πολλές προοπτικές για ένα τέτοιο ενδεχόμενο που μπορεί να προξενήσει το ενδιαφέρον μεγάλων κολοσσών του χώρου.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa