Κοινωνία

Φωτιά στην Εύβοια: Στο μικροσκόπιο των αρχών οι τρεις βασικοί ύποπτοι

Οι διωκτικές αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη μεγάλης κλίμακας έρευνα για τα αίτια της καταστροφικής φωτιάς που χτύπησε την Εύβοια. Συγκεκριμένα οι διωκτικές αρχές όπως έγινε γνωστό από εχτές εξετάζει σοβαρά το σενάριο του εμπρησμού και μάλιστα στο μικροσκόπιο τους έχουν μπει τρεις ύποπτοι.

Η μεγάλη πυρκαγιά σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα ξεκίνησε στις 03:00 τα ξημερώματα την περασμένη Τρίτη, 1,5 χλμ έξω από το χωριό Μακρυμάλλη και στο σημείο μηδέν περνάει δρόμος. Ακόμα οι μαρτυρίες έχουν δείξει ότι υπήρξαν τρεις ταυτόχρονες εστίες. Αυτό επιβεβαίωσε και με τα λεγόμενα του και ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.

Το ειδικό τμήμα της πυροσβεστικής έχει εξετάσει 30 κατοίκους από την περιοχή και συνεχίζουν βήμα βήμα το ξετύλιγμα του κουβαριού της φωτιάς που κατέκαψε περισσότερα από 20.000 στρέμματα γης. Οι τρεις βασικοί ύποπτοι που αναφέραμε πιο πάνω έχουν εξεταστεί και αυτοί από την πυροσβεστική και έχουν ισχυριστεί ότι απουσίαζαν από τον τόπο της καταστροφής. Το βασικό αντικείμενο διερεύνησης είναι οι κινήσεις ενός οχήματος στο δρόμο που ξεκίνησε η φωτιά έχουν χαρακτηριστεί «ύποπτες». Να σημειώσουμε ότι και οι τρεις εστίες που «γέννησαν» την κόλαση απέχουν 200 μέτρα περίπου μεταξύ τους.

Σημαντικό θεωρείται επίσης και το παρελθόν ενός από τους υπόπτους γιατί σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά αφορά στον περσινό εμπρηστή της Εύβοιας, έναν 33χρονο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Συνελήφθη στις 26 Αυγούστου 2018, προφυλακίστηκε και αν και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης, αποφυλακίστηκε στις αρχές του φετινού καλοκαιριού. Πέρυσι από τις 2 Ιουνίου μέχρι και τις 12 Αυγούστου είχε βάλει 9 πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών, του Σταυρού, του Κοντοδεσπότι και του Μακρυμάλλη. Στόχος του να τιμωρήσει τους συχωριανούς του που τον λοιδορούσαν, όπως ισχυρίζεται.

Οι άλλες δύο περιπτώσεις υπόπτων που εξετάζονται αφορούν σε δύο κατοίκους της περιοχής. Αν και έπεσαν σε κάποιες αντιφάσεις στα όσα είπαν στις καταθέσεις τους, εντούτοις παρουσίασαν άλλοθι. Κάτι που ισχύει και για τον 33χρονο.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa