Κοινωνία

Φωτιά στον Υμηττό: Αρχίζει να είναι σε ύφεση – Επί ποδός η πυροσβεστική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ευχάριστα νέα έρχονται από το πύρινο μέτωπο του Υμηττού, καθώς τελευταιές πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η φωτιά είναι σε ύφεση. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν υπεράνθρωπο αγώνα ώστε να καταφέρουν να την κατάσβήσουν ολοκληρωτικά. Δυστυχώς μέχρι στιγμής οι αναφορές κάνουν λόγο για δύο καμένα σπίτια.

Στο σημείο βρίσκονται 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 5 Α/Φ, 5 Ε/Π, 1 Ε/Π ως συντονιστικό και 2 Ε/Π του Ε.Σ. Ακόμα βρίσκονται 61 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 38 πυροσβέστες με 19 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 42 πυροσβέστες. Συνδράμουν 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και 2 της Περιφέρειας καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα & υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Συγκεκριμένα από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους πλησίον του σημείου και στην Αττική οδό. Πάντως σύμφωνα με την πυροσβεστική σιγά-σιγά οι δρόμοι έχουν αρχίσει να δίδονται πάλι στην κυκλοφορία.


Μεγάλος παράγοντας τα εναέρια μέσα

Σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της πυρκαγιάς έπαιξαν τα εναέρια μέσα που με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις αλλεπάλληλες ρίψεις νερού. Την ίδια στιγμή ο αρχηγός του ΠΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος έθεσε σε γενική επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα στην Αττική και σε μερική όλη την Ελλάδα.Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει μεταβεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa