Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Δεν φτάνει η ψυχραιμία, χρειάζεται και αποφασιστικότητα

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, κατά την διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή έκανε κριτική κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη,για τα ελληνοτουρκικά λέγοντας πως «αναλαμβάνεται πλήρως και ακέραιη την ευθύνη της διαχείρισης αυτής της τόσο σοβαρής υπόθεσης και αρνείστε το διάλογο και τη συνεννόηση για την διαμόρφωση μίας εθνικής γραμμής γύρω από αυτό το θέμα».

Στην συνέχεια η κ. Γεννηματά πρόσθεσε διαφωνεί πλήρως με τη στάση της κυβέρνησης και διερωτήθηκε αν υπάρχουν για την κυβέρνηση «κόκκινες γραμμές».

Παράλληλα σημείωσε πως «Γιατί δεν αρκεί στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής η ψυχραιμία, απαιτείται και αποφασιστικότητα. Έτσι ώστε να μπορέσει η χώρα μας να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή στήριξη των εταίρων και συμμάχων και να υπάρξει αποτελεσματικότητα στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας».

Απευθυνόμενη προς τον κ. Μητσοτάκη τόνισε ότι «έχει μεγάλη σημασία κύριε Πρωθυπουργέ όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά για τους εταίρους μας στην Ευρώπη, τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ να ξέρουν ότι η κυβέρνησή σας είναι αποφασισμένη έμπρακτα να σταματήσει τον κ. Ερντογάν εάν αυτός έμπρακτα αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όσον αφορά την Κρήτη και άλλα δικά μας νησιά. Το θέμα, λοιπόν, έχει ξεπεράσει τις προκλήσεις σε επίπεδο ρητορικής και έχουμε συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες που δεν πρέπει να οδηγήσουν σε τετελεσμένα. Και για να μην οδηγήσουν σε τετελεσμένα χρειάζεται η ελληνική πλευρά να δώσει ένα μήνυμα διεθνώς ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη και έχει κόκκινες γραμμές».

Τέλος έκλεισε λέγοντας πως «Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση σας; Και επειδή έχουμε συνηθίσει σε αυτό τον τόπο να συνεδριάζει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών εν μέσω κρίσης και σας θυμίζω τι συνέβη το 2015. Αν δεν είχε υπάρξει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, η χώρα μπορούσε να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης. Ελπίζω αυτή τη φορά να μην κληθούμε εν μέσω νέας κρίσης στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που εσείς σήμερα αρνείστε κύριε Πρωθυπουργέ».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa