Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαντάζεται τζούφιες εκλογές με απλή αναλογική

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά άσκησε σήμερα κριτική κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ότι έχει να κάνει με τον νέο εκλογικό νόμο.

Μιλώντας στη Βουλή για το νέο εκλογικό νόμο δήλωσε ότι πρόκειται για «πρόταση αδυναμίας και όχι δύναμης» και σημείωσε ότι χρειάζονται «προγραμματικές συγκλήσεις και όχι ευκαιριακές συμπράξεις. Να εξασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα χωρίς να φαλκιδεύετε η λαϊκή ψήφος».

«Θεσμικά παιχνίδια με ζαριές διπλών εκλογών είναι τυχοδιωκτισμός και ένδειξη μεγάλης αδυναμίας (…) στον εκλογικό νόμο λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Στις εκλογές θα μιλήσει ο ελληνικός λαός. Και τότε όλοι αυτοί οι αλαζονικοί σχεδιασμοί θα γυρίσουν μπούμερανγκ» είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Τέλος υποστήριξε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαντάζεται τζούφιες εκλογές με απλή αναλογική αλλά μπορεί να είναι αυτή η πρώτη του αυταπάτη (…) προσπαθεί να κόψει και να ράψει τους θεσμούς στα δικά του μέτρα. Χαμήλωσε τον πήχη της αυτοδυναμίας στο μάξιμουμ που θεωρεί ότι μπορεί να συγκεντρώσει γύρω στο 36,5%».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa