Κόσμος

Χάος στην Αλβανία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν παραίτηση του Ράμα

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίσσονται στην Αλβανία, καθώς εκατοντάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν στα Τίρανα, πετώντας καπνογόνα και πέτρες στο κτίριο της κυβέρνησης. Οι διαδηλωτές, ζητούν την παραίτηση του Αλβανού Πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά.

Μία ομάδα 100 διαδηλωτών κατάφερε να παραβιάσει τον αστυνομικό κλοιό που φυλάει το κτίριο και να εισβάλλει στο προαύλιο, ενώ 10 άτομα ανέβηκαν στον πρώτο όροφο. Η αστυνομία κάνει ρίψη δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών, πολλοί από τους οποίους χρησιμοποιούν σιδερένιες ράβδους για να σπάσουν τις πόρτες του κτιρίου

Την Τετάρτη, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, είχε δηλώσει πως «Η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η τελευταία ημέρα της εξουσίας του Ράμα. Αυτό το καθεστώς πρέπει να ανατραπεί πάση θυσία».

Στο μεταξύ, ο Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει εχθές ότι δεν θα βρίσκεται στα Τίρανα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, καθώς θα επισκεφθεί την Αυλώνα.

Την στήριξή του στο αίτημα της αντιπολίτευσης για παραίτηση του Ράμα εξέφρασε και  ο πρώην Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, ο οποίος ζήτησε την σύλληψη του.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa