Πολιτική

Χάρης Θεοχάρης: Στόχος μας να καταστήσουμε Αθήνα – Θεσσαλονίκη ως προορισμούς city break

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε σημερινή του συνέντευξη αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό τις κρατήσεις που έχου μέχρι τώρα καταγραφεί για το επόμενο καλοκαίρι.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» τόνισε πως «Οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές, συγκρατημένα αισιόδοξες θα έλεγα. Δεν μπορεί κάποιος να μιλήσει με σιγουριά ακόμα αλλά από τα πρώτα κλεισίματα για διακοπές έχουμε αύξηση και σε πολλές περιπτώσεις διψήφια ή σημαντικά διψήφια πάνω από 20-25%. Άρα είναι θετικά».

Στη συνέχεια τόνισε ότι ο τουρισμός έχει δύο μεγάλα κομμάτια, «είναι φυσικά η προσέλκυση των τουριστών και οι ΗΠΑ είναι πάντοτε μια χώρα στόχος η οποία φέρνει τουρίστες οι οποίοι μένουν μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και ξοδεύουν και αρκετά χρήματα».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «Θέλουμε να προσελκύσουμε όλο και περισσότερους, αυτό έχει γίνει ήδη από το 2012-2013 έχουμε διψήφια άνοδο στον αριθμό τουριστών και πέρυσι ξεπεράσαμε το 1 εκατομμύριο τουρίστες, φέτος θα φτάσουμε το 1,2. Θέλουμε να το ενισχύσουμε και αυτός είναι ο λόγος κυρίως που είμαι εδώ. Από την άλλη βέβαια υπάρχει το ζήτημα των επενδύσεων, ο τουρισμός είναι ένα πεδίο προνομιακό, έχει ήδη εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις και σε αυτό το πεδίο κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους επενδυτές να γνωρίσουν τη χώρα μας και να επενδύσουν».

Ακόμα ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε πως «στοίχημα είναι να ανοίξει η τουριστική περίοδος λίγο ακόμα. Βλέπουμε κάποιες επιτυχημένες περιπτώσεις και στα Χανιά και στο Ηράκλειο για παράδειγμα, που υπάρχουν πακέτα και προϊόντα τα οποία δουλεύουνε και το χειμώνα ή ξεκινάνε λίγο νωρίτερα(…) Το λίγο πιο εύκολο στοίχημα είναι να αναπτύξουμε την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ως προορισμούς city break. Αυτό συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό στην Αθήνα… Το κύριο για εμάς είναι αυτή τη στιγμή η ανάπτυξη βέβαια πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που να μη δημιουργεί προβλήματα ιδιαίτερα άδικου ανταγωνισμού και για αυτό συζητάμε πως θα φτιάξουμε ένα πακέτο που δεν θα επιτρέψει τουλάχιστον τη φοροδιαφυγή, να δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού ανάμεσα σε όλους τους φορείς».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa