Πολιτική Σε πρώτο πλάνο

Χάρτης του Υπουργείου Άμυνας βαφτίζει τα Σκόπια «Μακεδονία»! Τι απαντούν στο Πεντάγωνο!

Νέος χάρτης που παρουσιάζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» εμφανίστηκε σε κρατικό φορέα, αυτή την φορά στο υπουργείο Άμυνας!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο χάρτης αυτός έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας! Μάλιστα αυτός ο χάρτης δεν αποσύρθηκε, αλλά οι υπεύθυνοι σύμφωνα με το δημοσίευμα συνέταξαν απολογητικό σημείωμα τον οποίο τον συνοδεύει!

Ο χάρτης αυτός βρίσκεται στο site της ΥΠΑΑΠΕΔ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων) όπου παρουσιάζονται τα ακίνητα προς ενοικίαση, φωτογραφικό υλικό και βίντεο που συνοδεύονται από χάρτη για τους υποψήφιους αγοραστές, με τον τίτλο χάρτης χαρτοφυλακίου.

Ο χάρτης αυτός αναφέρει τα Σκόπια ως “Μακεδονία” και σε παρένθεση το ΠΓΔΜ. Οι επικεφαλής του site πάντως ρίχνουν την ευθύνη στην google όπως φαίνεται και στο ενημερωτικό σημείωμα που τον συνοδεύει!

Συγκεκριμένα το σημείωμα αναφέρει πως “η ονομασία ‘‘Μακεδονία’’ που αποδίδεται στη γειτονική χώρα όπως φαίνεται στο χάρτη έχει εκχωρηθεί από την εταιρία Google Inc. Ιδιοκτήτη της εφαρμογής χάρτες “Google Maps”. Η χρήση της εφαρμογής δεν συνιστά αποδοχή του συγκεκριμένου ονόματος εκ μέρους του κράτους της Ελληνικής Κυβέρνησης, το επίσημο όνομα του οποίου είναι ‘Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας’ (ΠΓΔΜ) σύμφωνα με την απόφαση υπ. αρ. 817/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)”.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa