Επιχειρήσεις Οικονομία

Χαλυβουργική: Αγωνία για τους εργαζομένους – Τι αναμένεται να γίνει

Τη Δευτέρα 17/12, ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα, ο ΑΔΜΗΕ έκοψε το ρεύμα στη Χαλυβουργική που λειτουργούσε από το 1925, λόγω χρεών. Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής που πλέον βρίσκονται στον «αέρα» περιμένουν με αγωνία τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης και του βασικού μετόχου.

Ο πρόεδρός τους, Γιώργος Γάκης δήλωσε στο ραδιόφωνο του News 24/7 στους 88,6 πως αναμένουν από τον μεγαλομέτοχο να προβεί σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ, στην οποία χρωστά πάνω από 30 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα να διακοπεί το ρεύμα.

Πρόσθεσε ακόμα πως το ενδιαφέρον τους στρέφεται πλέον και στην δικαστική απόφαση που θα κρίνει το μέλλον της βιομηχανίας.

Να θυμίσουμε ότι η Χαλυβουργική ήταν ο μεγαλύτερος ιδιώτης οφειλέτης στην ΔΕΗ με χρέη ύψους 31,8 εκατ. ευρώ πίσω από την κρατικά ελεγχόμενη ΛΑΡΚΟ που τα χρέη της προς τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος φέρονται να αγγίζουν τα 300 εκατ. Η πληροφορία ότι στις δύο ιστορικές επιχειρήσεις θα σταματήσει η ηλεκτροδότηση είχε αρχικά διαψευστεί.

Η διακοπή ηλεκτροδότησης στη Χαλυβουργική επηρεάζει τους εναπομείναντες 170 εργαζομένους, οι οποίοι τα τελευταία τρία χρόνια απασχολούνταν εκ περιτροπής στην συντήρηση του εργοστασίου.

Ο Ανδρέας Νεφελούδης, Γενικός Γραμματέας Εργασίας, δήλωσε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό ότι υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για τους εργαζόμενους που θα περιλαμβάνει καταβολή επιδόματος και επαναπιστοποίηση των προσόντων τους για να μπορέσουν να διοχετευθούν σε άλλες βιομηχανίες.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER
Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa
Karfitsa