Κοινωνία

Χαμός με τα ηλεκτρονικά εισιτήρια – Ταλαιπωρία των επιβατών λόγω τεχνικών προβλημάτων

Με προβλήματα ξεκίνησε η λειτουργία των ηλεκτρονικών καρτών στα ΜΜΜ. Μετά από τον «πόλεμο» του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και των εργαζομένων, για το θέμα των ηλεκτρονικών εισιτηρίων, σήμερα Πέμπτη ήταν η πρώτη μέρα που εφαρμόστηκε το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. είναι τα περιορισμένα σημεία έκδοσης των προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών, τα οποία μέχρι στιγμής είναι μόλις 15, πράγμα που σημαίνει ότι δεν εκδίδονται σε όλους τους σταθμούς ΜΜΜ και άρα το επιβατικό κοινό θα πρέπει να συνωστίζεται σε συγκεκριμένα σημεία προκειμένου να παραλάβει τις προσωποποιημένες κάρτες.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι εξηγούν ότι δεν υπάρχει διαλειτουργικότητα μεταξύ των διαφορετικών συστημάτων με αποτέλεσμα οι επιβάτες να «χτυπάνε» τα εισιτήριά τους αυτά όμως να μην επικυρώνονται και να βγαίνουν άκυρα. Όπως τονίζουν επίσης αναφερόμενοι στο ζήτημα αυτό, προκαλεί διαπληκτισμούς με το επιβατικό κοινό.

Ειδικότερα και όσον αφορά στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, το γεγονός ότι υπάρχουν προμήθειες μόνο για το κόμιστρο από 4,5 ευρώ και πάνω και όχι για τα τα εισιτήρια των 1,40 ευρώ ή τα εκπτωτικά προκαλεί προβληματισμό στους εργαζόμενους οι οποίοι αναφέρουν ότι θα χρειαστούν περίπου τέσσερις μήνες προκειμένου να βγουν στην αγορά.

Μάλιστα, όταν κάποιος επιβάτης αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ηλεκτρονική του κάρτα στον Πειραιά, οι υπεύθυνοι του λένε να πάει στο Σύνταγμα και να υποβάλει μία σχετική αίτηση, στην οποία θα λάβει απάντηση μετά από αρκετές ημέρες.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER