Πολιτική

Χαρίτσης: Η ΝΔ είναι μέρος του προβλήματος

Η συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις της εποχής, για να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος και να προστατευτούν τα δικαιώματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», ο οποίος υποστήριξε ότι «η ΝΔ δεν αποτελεί μέρος της λύσης, αλλά του προβλήματος».

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει πρωτοβουλία για τη συγκρότηση συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, «ακριβώς για να μην επιτρέψει στις δυνάμεις της μισαλλοδοξίας να κεφαλαιοποιήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια από την αποτυχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών». Χαρακτηρίζει δε, την απλή αναλογική ως «σημαντική πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της δημιουργίας προοδευτικών συγκλίσεων επάνω σε προγραμματικούς θέσεις».

Μάλιστα, ο υπουργός εκτιμά ότι θα υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ  μετά την «κινητοποίηση του προοδευτικού κόσμου», που προκάλεσε η άνοδος της ακροδεξιάς και κατηγορεί τη ΝΔ ότι «υπερασπίζεται μέχρι κεραίας αυτές τις πολιτικές» και «συναγωνίζεται σε ακραίες θέσεις τον Ορμπάν και τον Σαλβίνι»

Ερωτηθείς για την «επιχείρηση νοθείας με την απονομή ιθαγένειας σε χιλιάδες αλλοδαπούς» που του καταλογίζει η ΝΔ, ο κ. Χαρίτσης απάντα ότι ο ισχυρισμός αυτός συγκαταλέγεται στα «ξεδιάντροπα fake news ακροδεξιάς κοπής, τα οποία έχουμε καταρρίψει αμέτρητες φορές με επίσημα στοιχεία», τακτική στην οποία «σκόπιμα καταφεύγει η αξιωματική αντιπολίτευση», ώστε μέσα από τον «κιτρινισμό και τις θεωρίες συνωμοσίας, να συσπειρώσει τη βάση της και να δημιουργήσει λαϊκό έρεισμα».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις για την άρση της απαγόρευσης προσλήψεων στους ΟΤΑ λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο υπουργός σημειώνει ότι δεν μπορούν να μείνουν οι δήμοι, εν μέσω καλοκαιριού, χωρίς πυροσβέστες, ναυαγοσώστες ή βρεφονηπιοκόμους, σχολιάζοντας ότι με αυτές τις θέσεις η ΝΔ παρουσιάζεται  «είτε πλήρως αποκομμένη από τα θέματα της αυτοδιοίκησης, είτε με την πρόθεση να μεταφέρει κρίσιμες λειτουργίες της σε εργολαβικά συμφέροντα, επιβαρύνοντας τους πολίτες».

Πηγή: sofokleousin.gr

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa