Πολιτική

Χατζηδάκης: Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τις εξελίξεις με την Τουρκία

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του σχολίασε τις τελευταίες διπλωματικές εξελίξεις με τις τουρκικές γεωτρήσεις και τόνισε την ανάγκη η ΕΕ να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην Τουρκία και στην προκλητικότητα που επιδεικνύει.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM» δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε όλα αυτά τα ζητήματα απαιτείται ενότητα, σοβαρότητα και φυσικά αποφασιστικότητα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να μένει αμέτοχη σε όλα αυτά, διότι αυτά που κάνει η Τουρκία αφορούν ένα κράτος-μέλος της ΕΕ κι έχουμε μιλήσει και για την ανάγκη κυρώσεων στην Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν αυτό απαιτηθεί κι αν η Τουρκία δεν κάνει πίσω».

Στην συνέχεια πρόσθεσε πως ««Το θέμα θα τεθεί χωρίς καμιά αμφιβολία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα τεθεί και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα -στη διάσκεψη Κορυφής του ΕΛΚ αυτή την εβδομάδα- και ο κ. Βέμπερ, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το ΕΛΚ μίλησε ξεκάθαρα για την ανάγκη κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία».

Ακόμα σε ότι έχει να κάνει με την στάση της Ελληνικής κυβέρνησης ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καμία απολύτως ενημέρωση. «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποιο τηλεφώνημα στον κ. Μητσοτάκη, δεν έχουμε κάποια περαιτέρω ενημέρωση και μας έχει εκπλήξει αυτό, με δεδομένο ότι θεώρησε σκόπιμο την περασμένη Κυριακή να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ. Εάν σε αυτή τη φάση δεν γίνουν προσεκτικοί χειρισμοί από όλες τις πλευρές, αυτό θα ήταν κατώτερο των περιστάσεων».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa