Πολιτική

«Χειμμαρος» ο Φίλης εναντίον… ΣΥΡΙΖΑ! «Ατολμία και εκκαθαρίσεις!»

Άστραψε και βρόντηξε ο Νίκος Φίλης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιαννιτσά.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας κάνει λόγο, μεταξύ άλλων για ατολμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στον πλήρη διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας. Παράλληλα, τονίζει ότι «έπρεπε να δώσουμε τη μάχη να μην αναγράφεται στο Σύνταγμα πως επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθοδοξία» και χαρακτήρισε το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία «χριστιανική κατήχηση».

Ο Νίκος Φίλης κάνει, επίσης, λόγο για την ανάγκη επανεξέτασης της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος «διότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε μόνο τους χριστιανούς ιερείς και όχι τους εκπροσώπους άλλων θρησκειών».

Ο νυν τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι είναι λυπηρό η Αριστερά να συμπράττει με εκκαθαρίσεις που έγιναν στο χώρο των θεολόγων.

«Μπορεί εγώ να έφυγα από το Υπουργείο γιατί μπήκε θέμα από την Εκκλησία. Πριν διώξει εμένα ο Τσίπρας από το Υπουργείο είχε διώξει ο Ιερώνυμος τους εκπαιδευτικούς, τους θεολόγους, που είχαν πάρει μέρος στην εκπόνηση των προγραμμάτων με τη συναίνεσή του από τα διάφορα όργανα της εκκλησίας . Είναι λυπηρό η αριστερά να συμπράττει, έστω με αυτό τον τρόπο, δεν λέω ότι υπήρξε συνεννόηση, να συμπράττει σε τέτοιου είδους εκκαθαρίσεις στο χώρο της πολιτικής και στο χώρο της εκκλησίας» είπε χαρακτηριστικά.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER