Τεχνολογία

Χιλιανές υγιεινές τηγανητές πατάτες από…ρύζι!

Μια ομάδα ερευνητών από τη Χιλή δημιούργησε μια υγιεινή πατάτα που απορροφά έως και τρεις φορές λιγότερα έλαια κατά την διάρκεια του τηγανίσματος, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας αναφέρει η EFE.
Δημιουργοί αυτού του νέου προϊόντος είναι οι επιστήμονες του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου του Σαντιάγο της Χιλής. Το υποκατάστατο της δημοφιλούς τηγανητής πατάτας έχει γίνει από ένα μείγμα συστατικών πατάτας και υποπροϊόντων ρυζιού.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η νέα τηγανητή πατάτα έχει ένα «ελαφρώς διαφορετικό» σχήμα για να είναι διακριτή από τη παραδοσιακή, αλλά η γεύση της είναι «παρόμοια» εκτός από το ότι είναι «υγιεινότερη».

Στόχος είναι η μείωση του ποσοστού παχυσαρκίας που πλήττει τον πληθυσμό της Χιλής, με το 63% στο συνολικό πληθυσμό είναι το υψηλότερο στη Νότια Αμερική, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO).

Από την άλλη πλευρά, τον περασμένο Ιούλιο, η Αμερικανική Εταιρεία Διατροφής δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας μελέτης που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση τηγανητής πατάτας διπλασιάζει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι άνθρωποι που καταναλώνουν ψητή ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μαγειρεμένη την πατάτα έχουν καλύτερη υγεία από αυτούς που την προτιμούν τηγανητή. Η ίδια μελέτη αναφέρει ότι η κατανάλωση τηγανητής πατάτας δύο φορές την εβδομάδα διπλασιάζει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa