Πολιτική

Χρήστος Δήμας: Υποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις

Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δήμας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου «Πρακτορείο 104.9 FM», αναφέρθηκε στις διαφορές που έχει η Νέα Δημοκρατία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ έχουμε δύο ουσιαστικές διαφορές. Η πρώτη έχει να κάνει με το ότι εμείς παράλληλα με τις μειώσεις της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών έχουμε προτείνει εδώ και δύο χρόνια συγκεκριμένες μειώσεις κρατικών δαπανών –χωρίς να υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες- που αγγίζουν περίπου τα 2 δις. ευρώ», ανέφερε στις δηλώσεις του.

Συνέχισε λέγοντας πως: «Η δεύτερη διαφορά έχει να κάνει με τα πεπραγμένα. Εμείς το 2014 ως κυβέρνηση μειώσαμε και τον φόρο στην εστίαση από το 23% στο 13% – η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα το πήγε στο 24 % – εμείς μειώσαμε και τις ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές κατά 5% και τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% και τον φόρο αλληλεγγύης κατά 30%».

Όσον αφορά τις μειώσεις των συντάξεων και το αν θα πραγματοποιηθεί η εφαρμογή της μη περικοπής τους την 1/1/2019, δηλώνει πως η κυβέρνηση ψήφισε δύο φορές τις επικείμενες μειώσεις, ενώ υποτίθεται δεν θέλει να τις εφαρμόσει.

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψήφισαν δύο φορές τις επικείμενες μειώσεις των συντάξεων της 1ης Ιανουαρίου 2019 και έχουν ψηφίσει και τη μείωση του αφορολόγητου. Αμέσως γεννώνται ερωτήματα, γιατί ψήφισαν δύο φορές αυτά τα πράγματα, εφόσον δεν θέλουν να τα εφαρμόσουν», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ