Πολιτική

Χρήστος Σταϊκούρας: Θα έρθουν κι άλλες μειώσεις φόρων με τον προϋπολογισμό

Ο υπουργός Οικονομικών σε σημερινή του συνέντευξη δήλωσε πως «Το 2019 πιάνουμε με ασφάλεια τον στόχο για 3,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα».

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως ««Το 2019 πιάνουμε με ασφάλεια τον στόχο για 3,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα. Αν υπάρξει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, προτεραιότητά μας είναι, ανάλογα και με τις εξελίξεις, να ενισχύσουμε το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Το 2020 οι μειώσεις των φόρων στα χαμηλά εισοδήματα, στα κέρδη των επιχειρήσεων και στα μερίσματα, μαζί με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που σχεδιάζουμε, θα ανέλθουν σε 1,2 δισ. ευρώ».

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «η μείωση των φορολογικών βαρών στα εισοδήματα θα γίνει βήμα-βήμα, με ταυτόχρονη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και μέτρα για βελτίωση της φορολογικής συνείδησης».

Τέλος ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως «Η εκτίμηση μας είναι, με βάση τα σημερινά δεδομένα , ότι ο στόχος θα επιτευχθεί με σχετική ασφάλεια . Η αλλαγή του κλίματος στην οικονομία, η πειθαρχημένη εκτέλεση του Προϋπολογισμού στο σκέλος των δαπανών και η αύξηση των δημοσίων εσόδων από τον Ιούλιο συνηγορούν σε αυτό. Έχουμε ήδη αποδείξει με τη μεγάλη μείωση του ΕΝΦΙΑ και το βελτιωμένο πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών , ότι όταν υφίσταται δημοσιονομικός χώρος αυτός αξιοποιείται , επ’ ωφελεία κυρίως της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων. Το ίδιο θα πράξουμε εάν προκύψει επιπλέον χώρος, με μια προτεραιότητα να είναι ανάλογα και με τις εξελίξεις, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης»

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa