Πολιτική

Χρήστος Σταϊκούρας: Με αίσθημα ευθύνης στηρίζουμε την κοινωνία και την οικονομία

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε πρόσφατη δήλωση από το Βήμα της Βουλής ανέφερε ότι «Διαθέτουμε και υλοποιούμε σοβαρό και συνεκτικό σχέδιο, απλώνουμε δίχτυ προστασίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στηρίζουμε την κοινωνία και οικονομία, με αίσθημα δικαίου».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Κατανέμουμε με όρους δικαιοσύνης το βάρος της κρίσης που το μεγαλύτερο μέρος έχει αναλάβει το κράτος. Εφαρμόζουμε πολιτικές ώστε να κρατήσουμε την οικονομία όρθια και ζωντανή με το βλέμμα μας στην επόμενη μέρα».

Παράλληλα τόνισε πως «Κάναμε την κρίση ευκαιρία. Σε δημοσιονομικό επίπεδο, ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%, δεν ισχύει πλέον από την προηγούμενη Δευτέρα, ενώ επιπλέον η μείωση των εσόδων, εξαιτίας της κρίσης, και η αύξηση των δαπανών για την υγεία, τη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων, της απασχόλησης, της κοινωνικής συνοχής, εξαιρούνται από τον υπολογισμό της δημοσιονομικής επίδοσης της χώρας».

«Αυτό γίνεται για πρώτη φορά από το 2015, όταν ξεκίνησε η ποσοτική χαλάρωση, στην οποία η χώρα μας ουδέποτε συμμετείχε, με αποκλειστική ευθύνη της τότε κυβέρνησης», είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι αυτές οι αποφάσεις είναι απόδειξη ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται πλέον ως ένα κανονικό κράτος μέλος της ΕΕ.

Σε ότι έχει να κάνει με το μαξιλάρι ασφαλείας ανέφερε ότι «Συμπέρασμα: άλλο”μαξιλάρι” ασφαλείας και άλλο ταμειακά διαθέσιμα. Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική κυβέρνηση θα αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα, με γνώμονα την αποτελεσματικότερη δυνατή αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών, αλλά και με το βλέμμα στην μετά τον κορονοϊό εποχή. Το πότε και σε ποιο βαθμό θα αξιοποιήσει κάθε μέσο, αποτελεί συνάρτηση της διάρκειας, της έντασης του προβλήματος».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa