Πολιτική

Χρεοκοπία Thomas Cook: Συστάθηκε κέντρο επιχειρήσεων στο υπουργείο Τουρισμού – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Θεοχάρη

Συναγερμό στο υπουργείο Τουρισμού έχει προκαλέσει η κατάρρευση της Thomas Cook. Μάλιστα, συστάθηκε κέντρο επιχειρήσεων στο υπουργείο, ενώ γίνεται έκτακτη σύσκεψη για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες στην ελληνική αγορά και τον τουρισμό.

Ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης  και ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν από αυτή την κολοσιαία εξέλιξη.

Έχει ξεκινήσει ο επαναπατρισμός των 50 χιλιάδων τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μέσω της χρεοκοπημένης -πλέον- εταιρίας, με τα πρώτα 15 αεροσκάφη να φθάνουν σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Κω.

Οι κινήσεις του υπουργείου

«Υπολογίζουμε ότι μέσα στο επόμενο τριήμερο θα επαναπατριστούν περίπου 22.000 τουρίστες», αναφέρει ο υπουργός. Ο κ. Χάρης Θεοχάρης επισημαίνει ότι διασφαλίστηκε η κάλυψη των εξόδων, της διαμονής και του επαναπατρισμού των τουριστών που πέταξαν μέσω της Thomas Cook από σήμερα μέχρι και τη λήξη των διακοπών τους.

Το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών και συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι για τη στήριξη των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων που επηρεάζονται από το γεγονός, για τους οποίους θα υπάρξει ενημέρωση με νεότερη ανακοίνωση.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa