Πολιτική

Χρηστίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνες για τον ΟΑΣΘ

Ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης στο 30ό συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας δήλωσε πως «Δεν μπορεί κανείς να ξεχνά τί έγινε στον ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη και τι συνέπειες είχε αυτό». Στη συνέχεια «αυτό το οποίο οφείλουμε όλοι να δούμε και οφείλει και η ομοσπονδία να δει, είναι το πως ενώνοντας δυνάμεις μπορούμε να κάνουμε καλύτερες τις συνθήκες διαβίωσης για κάθε Έλληνα πολίτη, έτσι ώστε να βελτιώνει τη ζωή του. Και προφανώς αυτό δεν γίνεται μόνο με καλή συζήτηση. Γίνεται και με αγώνες και οι αγώνες αυτοί πρέπει να έχουν αιτήματα, και οι αγώνες αυτοί πρέπει να είναι και στο δρόμο και στη Βουλή και παντού».

Παράλληλα ο κ. Χρηστίδης τόνισε πως «η δική μας πολιτική ανάλυση λέει ότι τα δέκα χρόνια της κρίσης που ήταν μια κρίση οικονομική, αξιακή και πολιτική, θα μπορούσαμε να είχαμε γλιτώσει πάρα πολλά, αν πολύ απλά το 2010 δε χρειαζόταν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν φροντιστήρια αντιμνημονίου στον ελληνικό λαό, χρεώνοντας στο τέλος τρία επιπλέον μνημόνια έτσι όπως έγινε… Αν κάναμε μια εθνική συνεννόηση και διασφαλίζαμε ότι οι πολίτες δε θα χρεώνονταν όλα αυτά τα οποία χρεώθηκαν. Δεν έγινε αυτό. Αλλά στην πορεία είδαμε και πολύ συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές για τις οποίες πρέπει να ακούμε και μια αυτοκριτική. Και όπως εμείς υποστήκαμε την κρίση γιατί επιλέξαμε να βάλουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και το πληρώσαμε ως πολιτικός χώρος, δεν μπορεί κανείς να ξεχνά τι έγινε στον ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη και τι συνέπειες είχε αυτό. Όπως επίσης δεν μπορεί να ξεχνά κανείς με τι χρήματα αμείβονται οι νέοι άνθρωποι, πού είναι η “μαύρη” εργασία, επίσης ποιες ήταν οι υποσχέσεις κάποιων και τι έκαναν την περίοδο της δικής τους διακυβέρνησης».

Τέλος έκλεισε λέγοντας πως «Αυτό είναι που πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά, η οποία πιστεύει ότι η πολιτική, είτε αυτή έχει να κάνει με τα συνδικάτα, είτε έχει να κάνει με τα επιμελητήρια, είτε έχει να κάνει με την αυτοδιοίκηση, είτε με το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα είναι για λίγους. Και αυτό είναι που έχει δημιουργήσει και εύλογα προβλήματα δημοκρατικών λειτουργιών σε αυτές τις συλλογικότητες. Θα το αποδεχτούμε; Από όποιο μετερίζι είναι ο καθένας. Η δική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να το αποδεχτούμε. Και σε αυτό το δρόμο σας καλώ να αντιληφθείτε ότι είμαστε όλοι σύμμαχοι δίπλα σας και μαζί σας».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa