Κοινωνία

Χριστόφορος Μπουτσικάκης: «Ο Πειραιάς να αναδειχθεί στο νούμερο ένα home port κρουαζιέρας στην Μεσόγειο»

Με μια σημαντική παρέμβαση του στα πλαίσια της ημερίδας της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: «Κρουαζιέρα – Yachting – Θαλάσσιος τουρισμός: σκέψεις & προτάσεις», η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό όμιλο Ελλάδος, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος του Τομέα Ναυτιλίας του Κόμματος, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, περιέγραψε το όραμα του για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και τις δυνατότητες του Πειραιά αλλά και των νησιών της Αττικής.

Η τοποθέτηση του Χριστόφορου Μπουτσικάκη πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΚόμματοςΓιάννη Πλακιωτάκη, του πρώην Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τσιάρα, των Βουλευτών Πειραιά Γιάννη Τραγάκη & Κώστα Κατσαφάδου και του Τομεάρχη Τουρισμού του κόμματος, βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνου Κόνσολα ενώ στην συγκεκριμένη εκδήλωση παραβρέθηκαν και συμμετείχαν πλήθος πολιτικών και αυτοδιοικητικών, στελέχη επιχειρήσεων της ναυτιλίας και του τουρισμού, ακαδημαϊκοί και τεχνοκράτες του χώρου.

Μεταξύ άλλων ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης σημείωσε ότι «Πιστεύω ότι η πόλη μας, μπορεί να επωφεληθεί από την κρουαζιέρα και για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να υποστηρίξουμε τις πρωτοβουλίες της δημοτικής μας αρχής προς αυτή την κατεύθυνση. Θα πρέπει να αναπτύξουμε συνέργειες

που θα ενισχύσουν το νέο πρόσωπο της πόλη μας και να δημιουργήσουμε εστίες ενδιαφέροντος για τους επιβάτες της κρουαζιέρας. Φυσικά θα πρέπει να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε την εικόνα του Πειραιά αλλά και το περιβάλλον. Έχουμε σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης και θα πρέπει να λαμβάνουμε πάντα υπόψιν μας τα χρήσιμα συμπεράσματα από τους άλλους μεγάλους Μεσογειακούς προορισμούς ενώ οφείλουμε να λειτουργούμε με σεβασμό προς τις αρχές της αειφορίας και να είμαστε προενεργοί. Όσον αφορά τώρα την ουσία θεωρώ ότι όλοι οι δρώντες και οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να συνεργαστούμε ώστε ο Πειραιάς να καταστεί το συντομότερο δυνατόν σε leading home port στην Ανατολική Μεσόγειο και να αποτελέσει το παράδειγμα για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τόνισε ότι «παρακολουθώ όλες τις πρωτοβουλίες του Δήμου που προσβλέπουν στον εμπλουτισμό της τουριστικής προσφοράς του Πειραιά. Είναι απόλυτα λογικό, ο Δήμος να αναπτύσσει δράσεις τέτοιες ώστε να λειτουργούν ως μαγνήτης για τους επιβάτες της κρουαζιέρας. Επιβάτες που θα μένουν στον Πειραιά και δεν θα είναι απλώς διερχόμενοι. Όμως χωρίς την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των επιχειρηματιών, οι πρωτοβουλίες του Δήμου μας θα είναι ατελείς. Σημαντικές και πρωτότυπες δράσεις που εκπονήθηκαν όπως ο κύκλος εκδηλώσεων ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ή Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, θα πρέπει να στηριχθούν και να υποστηριχθούν από όλους ουσιαστικά, καθώς αποτελούν μονόδρομο εξωστρέφειας. Με απασχολεί επίσης έντονα το γεγονός ότι μόλις μερικές δεκαετίες πριν, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και ο Πειραιάς, ήταν αναγνωρίσιμα από τους τουρίστες. Ημερήσιες κρουαζιέρες με μικρά φιλικά προς το περιβάλλον σκάφη μετέφεραν τους επισκέπτες από τον Πειραιά στα νησιά του. Προφανώς θα πρέπει να αναζητήσουμε επιχειρηματικά μοντέλα και κίνητρα που θα επιτρέψουν σε επιχειρηματίες να επενδύσουν και πάλι στο μοντέλο αυτό. Ενώ παράλληλα θα πρέπει στηρίξουμε όλες τις δράσεις του Δήμου Πειραιά με στόχο τον εξωραϊσμό του παράλιου μετώπου

όπως και όλες τις προγραμματισμένες αναπλάσεις της ακτής Θεμιστοκλέους, της ακτής Δηλαβέρη, της πλατείας Καρπάθου καθώς και την διαμόρφωση της Πύλης εισόδου στον Πειραιά για τους επισκέπτες της κρουαζιέρας».

Και φυσικά επαίνεσε τον τομέα τουρισμού του κόμματος και τον συντονιστή της εκδήλωσης Θεόδωρο Κόντε για την σημαντική πρωτοβουλία τους, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «εκδηλώσεις σαν την συγκεκριμένη, αποτελούν μονόδρομο για τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κόμματα τα οποία αν θέλουν να ανανεωθούν θα πρέπει να απευθυνθούν με ειλικρίνεια στην κοινωνία των πολιτών».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ