Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: «Πυρά» κατά ΚΚΕ και μπλόκο στις πορείες για τον Γρηγορόπουλο

Πυρά κατά του ΚΚΕ εξαπέλυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τη διάλυση της συγκέντρωσης στα Προπύλαια. Επίσης, ο υπουργός διαμήνυσε πως δεν θα πραγματοποιηθούν οι πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ.

«Νιώθω μεγάλη απογοήτευση, τιμώ το ΚΚΕ. Είναι πολύ απογοητευτικά αυτά τα πράγματα. Την ώρα που έχουμε 95% καλυμμένες ΜΕΘ, μια πολιτική παράταξη πραγματοποιεί συγκέντρωση με 1.500 άτομα; Δεν υπάρχουν αυτά τα άτομα. Με δική μου εντολή ο αξιωματικός που ήταν παρών, ζητούσε από την ηγεσία της συγκέντρωσης, να αποχωρήσουν. Και αυτό δεν συνέβη. Μη μου πείτε ότι συγκεντρώθηκαν στην Πανεπιστημίου για να αποχωρήσουν τελείως. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να διαλύσουμε τη συγκέντρωση. Φανταστείτε με αυτή την υγειονομική κρίση να βαδίζουν 1.500 άτομα στο κέντρο της Αθήνας», είπε.

Τόνισε πάντως πώς όλες οι καταγγελίες περί προπηλακισμών θα διερευνηθούν. Επεσήμανε, πως «σε όλους όσους προσήχθησαν θα επιβληθούν πρόστιμα για τον κορωνοϊό. Θα υπάρξουν πέρα από την ποινική μεταχείριση, και πρόστιμα. Για τη συγκέντρωση που έγινε θα διερευνηθούν όλες οι αιτίες, γιατί υπάρχει παραβίαση του Ποινικού Κώδικα».

Ως προς την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου, ο κ. Χρυσοχοΐδης, τόνισε πως «είναι προφανές πως εν μέσω πανδημίας δεν μπορούν να γίνουν διαδηλώσεις όπως έγιναν πέρυσι. Θα τελειώσουμε φέτος με την υπόθεση του κορωνοϊού υποθέτω».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa