Παρασκηνιακά Πολιτική

Ψάχνει νέο γραμματέα ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος είναι το φαβορί

Με νέο πρόσωπο στην κρίσιμη θέση του γραμματέα θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το συνέδριο που προγραμματίζεται και μετά, καθώς βάσιμες πληροφορίες θέλουν τον Πάνο Σκουρλέτη να μη θέτει εκ νέου υποψηφιότητα.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, ο Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία που έγινε στην Κουμουνδούρου, αν και ξεκαθάρισε ότι πήγε κυρίως για να «ακούσει» τους συντρόφους του, έδωσε το στίγμα του για το πώς θα πρέπει να κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Να αποφύγουμε τον κίνδυνο της εσωστρέφειας και να προχωρήσουμε σε επανεκκίνηση για τον μετασχηματισμό του κόμματος», ανέφερε, κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας σε πρωτοβουλίες για εγγραφή περίπου 180.000 μελών (10% του εκλογικού ποσοστού). Είναι όμως προφανές ότι το νέο κόμμα θα το «τρέξει» νέο πρόσωπο και ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές.

Αυτός που θα κληθεί να αναδιαρθρώσει το κόμμα φαίνεται ότι θα είναι ο «καλός στρατιώτης», Νάσος Ηλιόπουλος. Θυμίζουμε ότι ο κ. Ηλιόπουλος ήταν υφυπουργός Εργασίας, όταν του ζητήθηκε να δώσει τη «μάχη» απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη για τον δήμο Αθήνας.

Μπορεί να μην τα κατάφερε, αλλά πέρασε στον δεύτερο γύρο παρά τις προβλέψεις που ανέφεραν ότι θα έμενε εκτός. Άλλωστε, ανήκει ηλικιακά στη γενιά των στελεχών που έχει επιλέξει να δώσει ρόλους ο Αλέξης Τσίπρας και βρίσκεται στη στενή ομάδα κρούσης του προέδρου του κόμματος.

Άλλες πληροφορίες, αναφέρουν ότι μπορεί για τον κρίσιμο αυτό κομματικό ρόλο να επιλεγεί γυναίκα έτσι ώστε να δοθεί και συμβολικό μήνυμα.

Και νέος εκπρόσωπος;

Άλλο ερώτημα είναι εάν η Έφη Αχτσιόγλου θα παραμείνει εκπρόσωπος Τύπου και μετά τις εκλογές. Προς το παρόν εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντα της εκπροσώπου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ράνια Σβίγκου, μετά από τετραετή θητεία στη συγκεκριμένη θέση, επιθυμεί να αλλάξει ρόλο, αν και δεν κατόρθωσε να εκλεγεί βουλευτής.

Τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, θα διαφανούν οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις κομματικές θέσεις.

Εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επίσης, θα οριστούν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, πιθανόν να εκλεγεί γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και να οριστούν οι τομεάρχες, πρόσωπα που θα απαρτίζουν στο εξής τη νέα ομάδα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa