Πολιτική

Ψηφίζει «Ναι» στη Συμφωνία ο Σπύρος Λυκούδης

«Θα στηρίξω με την ψήφο μου τη Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε ο Σπύρος Λυκούδης από το βήμα της Βουλής, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της πλειοψηφίας για την κύρωση του νομοσχεδίου.

«Η συμφωνία διασφαλίζει την εθνική γραμμή όσον αφορά τη λύση για το όνομα και γι’ αυτό συνιστά επιτυχία. Η συμφωνία επιλύει τις σημαντικές εκκρεμότητες και αποτελεί την αρχή μιας νέας εποχής που έχει δυνατότητες αλλά και κινδύνους. Θα δοκιμάσει τις σχέσεις μας με τους γείτονες και μακάρι να πετύχουμε. Θα στηρίξω με την ψήφο μου στην συμφωνία, ελπίζοντας και προτρέποντας όλους να χαμηλώσουν τους τόνους και να πάψουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά ας κάνουν όλοι μερικά βήματα πίσω», είπε.

Ο κ. Λυκούδης πρόσθεσε πως σέβεται όλους εκείνους που έχουν αντίθετη άποψη για τη Συμφωνία από τη δική του, τους κάλεσε όμως και εκείνοι να σεβαστούν την δική του θέση.

«Όσοι είναι αντίθετοι στην συμφωνία έχουν από όλους μας τον απόλυτο σεβασμό μας, είναι παράλογο να στέκεται κάνεις στη γραφικότητα των κινητοποιήσεων και στις ακροδεξιές ακρότητες. Όμως θα απαιτούσα από αυτούς που κινητοποιούνται να σέβονται και τον πατριωτισμό τον δικό μας και να μην τον αμφισβητούν. Δεν μας βγάζει πουθενά μια τέτοια στάση, μας οδηγεί σε νέες επικίνδυνες καταστάσεις και σε νέες εθνικές περιπέτειες που θα τις πληρώσουμε όλοι πολύ ακριβά».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε σκληρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση που κρατούν στη Συμφωνία, λέγοντας ότι αντικατέστησαν το διχαστικό δίπολο μνημόνιο-αντιμνημόνιο με ένα νέο διχασμό για το ναι ή όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα είπε: «Η συμφωνία έγινε από την κυβέρνηση εργαλείο για την εξυπηρέτηση και πολιτικών σχεδίων. Πυροδότησε μια νέα εθνικιστική έξαρση ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για ένα νέο διχασμό που έρχεται να αντικαταστήσει το διχασμό που δημιούργησε παλιότερα το αφήγημα της αντιμνημονιακής απάτης.

Σε αυτό το διχασμό συμπρωταγωνιστήσει και η αξιωματική αντιπολίτευση επιδοτώντας την κατάσταση. Όσοι διαμορφώσαμε την πολιτική μας ταυτότητα μέσα από τους δημοκρατικούς αγώνες της αριστεράς δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την αποστροφή μας σε αυτό το νοσηρό κλίμα που εμποδίζει να διαμορφωθεί και να διατυπωθεί ανεπηρέαστα η πολιτική σκέψη. Αν θα τιμωρηθούν στην κάλπη όσοι πρωταγωνιστούν στο νέο διχασμό είναι το λιγότερο, τα άλλα πράγματα που προκύπτουν καθώς ο νέος διχασμός είναι το μείζον».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa