Ο πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ομιλία του στην έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε και πάλι.

Στην ομιλία του ο Ερντογάν εμφανίστηκε οργισμένος με την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Η απόφαση που ελήφθη για μια πόλη που είναι υπο κατοχή δεν έχει καμία ισχύ. Ευχαριστούμε όλες τις χώρες που δεν αναγνώρισαν αυτή την παράνομη απόφαση».

Παράλληλα ο Ερντογάν προειδοποίησε τις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας: «Η απόφαση της Αμερικής για την Ιερουσαλήμ εκτός του ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο είναι και ένα χτύπημα στον πολιτισμό μας. Ως ισλαμικά κράτη δεν θα εγκαταλείψουμε την διεκδίκηση ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού Κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Καλώ όλα τα ισλαμικά κράτη να αναγνωρίσουν το Παλαιστινιακό Κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Καλούμε την Αμερική να κάνει πίσω!»

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ ήταν «το μεγαλύτερο έγκλημα» και μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Σχολιάστε ...