Άρθρα Ζαχαρίας Ζούπης

Όλα θα αλλάξουν

Το 2018 αποτελεί πια παρελθόν, αφήνοντας πίσω τις μνήμες από την τραγωδία στο Μάτι, τη λήξη του 3ου μνημονίου και στην είσοδο σε μια φάση διαρκούς πια μνημονίου, με τη χώρα σε αδυναμία να βρει τον δρόμο της, ακόμα και να δανειστεί, και βέβαια το Σκοπιανό ανοικτό.

Το 2019, όλα στη χώρα θα αλλάξουν έτσι κι αλλιώς. Μέσα στη χρονιά ή η χώρα θα βρει έναν άλλον αναπτυξιακό βηματισμό ή θα βάλει τέρμα στις ανοησίες και στις επικίνδυνες παροχολογίες και δεσμεύσεις για διορισμούς για την … επόμενη 3ετία (πρωτοτυπία της απελπισμένης και ζαλισμένης κυβέρνησης που εγκαινιάζει πια βαγόνια από μετρό) ή δυστυχώς θα οδεύσει προς νέα «βράχια».

Μέσα όμως στο 2019 θα αλλάξουν έτσι κι αλλιώς όλα και σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης.

Τον Μάιο θα αλλάξουν οι δημοτικές και περιφερειακές Διοικήσεις, αλλά και οι εκπρόσωποί μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Μέχρι τότε ή το αργότερο τον Οκτώβριο, θα πραγματοποιηθούν οι βουλευτικές εκλογές και είναι σίγουρο πια ότι αυτή η τραγελαφική, μοιραία για τον τόπο, αριστερο-ακροδεξιά λαϊκίστικη κυβέρνηση θα αποτελεί πια παρελθόν.

Όλα δείχνουν ότι ένα «τσουνάμι» ριζικής αλλαγής θα τα σαρώσει όλα. Η λαϊκή απαίτηση για αλλαγή, για νέα πορεία χωρίς ψέματα και λαϊκισμό, με στέρεα βήματα, επιστροφή στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική κανονικότητα δεν ανακόπτεται. Όσα διαφορετικά κόλπα, όσο διαφορετικές τακτικές και αν δοκίμασαν τα επικοινωνιακά επιτελεία του Μαξίμου, δεν κατάφεραν και πολλά πράγματα.

Είναι τόσο ισχυρό το ρεύμα απαλλαγής και αγανάκτησης, που ο κίνδυνος να σαρωθούν τα μικρά κόμματα αγγίζει πια και την τριάδα που φαίνεται ότι θα συμπληρώνει την πεντάδα των κομμάτων, που σίγουρα μπαίνουν στη Βουλή. Αν κάτι ενδιαφέρει πια, είναι δύο πράγματα: Αν υπάρχει αυτοδυναμία της ΝΔ ή κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ- ΚΙΝΑΛ και αν υπάρξει πλειοψηφία 180 εδρών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να υπάρχει μια απρόσκοπτη τετραετία, στην οποία θα πρέπει να εξουδετερωθούν οι νάρκες που έχουν στρώσει ήδη οι σημερινοί κυβερνώντες και να προχωρήσει η χώρα μπροστά.

Όλα τα άλλα είναι ευφυολογήματα. Αυτό είναι το δίλημμα που κυριαρχεί: Κυβέρνηση με σταθερότητα, αναπτυξιακή πνοή, σεβασμό στη Δημοκρατία και στους θεσμούς ή συντήρηση ενός κλίματος μόνιμης αστάθειας και συνεχών αναμετρήσεων, κάτι που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ; Πλην της ΝΔ, που φαίνεται να πορεύεται προς μεγάλης έκτασης νίκη, ο ρόλος του ΚΙΝΑΛ είναι εξαιρετικά κρίσιμος και επομένως τα στελέχη του πρέπει να σταματήσουν να «τσιμπάνε» στα ψευτοδιλήμματα και στις δήθεν αριστερές ευαισθησίες, λόγω της πίεσης του δήθεν αριστερού ΣΥΡΙΖΑ που τα ευτέλισε όλα. Να δουν το μείζον και να αφήσουν τα θεωρητικά φληναφήματα που το περιθωριοποιούν.

του Ζαχαρία Ζούπη

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa
Karfitsa