Οικονομία

Όλα όσα αλλάζουν στις χρεώσεις των τραπεζών για τις κάρτες

Αλλάζουν πολλά σε σχέση με τις χρεώσεις των τραπεζών, όσον αφορά τις συναλλαγές με κάρτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι προμήθεια στις τράπεζες, ακόμη και για τις αλλαγές PIN θα πληρώνουν από τα τέλη Οκτωβρίου οι καταναλωτές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV, οι τράπεζες με τη συγκεκριμένες ενέργειες στοχεύουν τόσο στην αύξηση των εσόδων, όσο και στο να «ταρακουνηθούν» οι ίδιοι οι καταναλωτές προκειμένου να είναι πιο προσεκτικοί με τις κάρτες τους.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος είτε χάσει την κάρτα του, είτε του την κλέψουν, θα πρέπει να ζητήσει από την τράπεζα επανέκδοση. Όπως μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό, στην Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα Πειραιώς και την Eurobank η επανέκδοση θα του κοστίσει 6 ευρώ, ενώ στην Alpha Bank 1 ευρώ λιγότερο. Σημειώνεται ότι τα «πρόστιμα» ισχύουν και εάν η κάρτα φθαρεί σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Για την έκδοση νέου PIN

Επίσης, εάν ο καταναλωτής ξεχάσει το PIN του, θα πρέπει και σε αυτή την περίπτωση να βάλει το χέρι στην τσέπη. Στην Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank θα πρέπει να πληρώσει 3 ευρώ, στην Alpha Bank 3,5 ευρώ, ενώ στην Πειραιώς η υπηρεσία αυτή είναι δωρεάν.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa