Εκκλησιαστικά Δρώμενα Πολιτική

Όλα όσα δεσμεύτηκε ο Μητσοτάκης στους ιερείς

Συνάντηση είχε σήμερα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης με το προεδρείο του Ιερού Συνδέσμου των Κληρικών Ελλάδος για την επικείμενη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου.

Στην συνάντηση αυτή ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους κληρικούς ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να αποδεχθεί την εργαλειοποίηση του κλήρου από τον κ.Τσίπρα και την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας τους, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να προσλάβει 10.000 επιπλέον κομματικούς φίλους.

Ακόμα τους ενημέρωσε πως η Νέα Δημοκρατία δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα, ούτε από την κυβέρνηση αλλά ούτε και από την Αρχιεπισκοπή. Στην συνέχεια οι κληρικοί εξέφρασαν ότι διαφωνούν με την συγκεκριμένη συμφωνία και ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΝΔ να διατηρήσουν την εργασιακή σχέση που έχουν σήμερα με το Δημόσιο, δηλώνοντας τα εξής:

«Αν δεν ήμασταν δημόσιοι υπάλληλοι πώς άραγε ονομαζόμασταν τόσα χρόνια εφόσον πληρωνόμασταν από το κράτος;»

Ο κ. Μητσοτάκης με την σειρά του ξεκαθάρισε ότι αυτή η συμφωνία δεν δεσμεύει την αντιπολίτευση και δήλωσε: «Προφανώς αυτό είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης και ειλικρινά θλίβομαι για το γεγονός ότι η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας τελικά χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα στα προεκλογικά του παιχνίδια»

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa