Παρασκηνιακά

Όλα όσα συνέβησαν στο 11ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ – Αποκλειστικές δηλώσεις

Με διαβεβαίωση για την πλήρη ετοιμότητα της ΝΔ να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, φέρνοντας την πραγματική ελπίδα έκλεισε τις εργασίες του 11 Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων δεσμεύθηκε για τη μείωση των φόρων  αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τους φόρους. Ξεκινώντας από φόρο επιχειρήσεων και ΕΝΦΙΑ και συνεχίζοντας με τις εργοδοτικές εισφορές. Είμαστε αποφασισμένοι να μεταρρυθμίσουμε το κράτος χωρίς να φοβόμαστε τις συντεχνίες των λίγων που κρατάνε πίσω τα όνειρα των πολλών» .

Η συμμετοχή συνέδρων, φορέων, κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων ήταν μεγάλη, αλλά και οι τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ήταν χαρακτηριστικές στο διήμερο 11ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo.

Το paraskhnio.gr παρακολούθησε από κοντά το διήμερο συνέδριο και απέσπασε αποκλειστικές δηλώσεις προσώπων που βρέθηκαν στο συνέδριο.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ,Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. τόνισε:

«Το μήνυμα του 11ου Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας είναι μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Ενωμένοι θα φέρουμε ξανά το χαμόγελο στα χείλη και την αισιοδοξία στη ψυχή των Ελλήνων. Είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε πίσω το χθες και να διεκδικήσουμε το αύριο για την Πατρίδα μας. Σήμερα, το ανώτατο όργανο του Κόμματός μας, το Συνέδριο παίρνει θέση σε 15 καυτά ζητήματα πολιτικής. Αποφασίζει το κυβερνητικό πλαίσιο! Ένα πλαίσιο Δικαιοσύνης, Ελπίδας, και Υπερηφάνειας. Μια «Συμφωνία» που δεν χρεοκοπεί, διότι ο πλούτος της είναι η Αλήθεια και ο Πατριωτισμός. Μια συμφωνία που θα στεγάσει τα όνειρα των Ελλήνων. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, Βουλευτής Β´ Αθηνών και Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ:

«Το 11ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ήταν ένα συνέδριο επιβεβαίωσης και ελπίδας. Σε κλίμα άρρηκτης ενότητας επιβεβαιώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι και να νικήσουμε και να κυβερνήσουμε. Να νικήσουμε δυνατά και να κυβερνήσουμε καλά. Να κυβερνήσουμε σωστά για την Ελλάδα και τους Έλληνες με συγκεκριμένες προτάσεις δίνοντας αληθινή ελπίδα».

Ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, πρ. Υπουργός και τ. βουλευτής Ροδόπης ανέφερε:

«Είναι συνέδριο επανεκκίνησης, συσπείρωσης και θεωρώ ότι σηματοδοτεί και την επόμενη επικείμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.Είναι ένα συνέδριο στο οποίο λέγονται τα πράγματα ξεκάθαρα, οι τοποθετήσεις αφορούν την ουσία των πραγμάτων και όχι τον πόλεμο των εντυπώσεων. Η Νέα Δημοκρατία μιλάει με ειλικρίνεια, προτείνει συγκεκριμένα πράγματα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η πατρίδα και πιστεύω ότι αυτά που προτείνει είναι επαρκώς στοιχειοθετημένα για να είναι και πειστικά ώστε ο ελληνικός λαός να γνωρίζει ποια θα είναι η πορεία της προσπάθειάς μας και η κατεύθυνση την επόμενη ημέρα….»

Ο κ. Ιωάννης Τραγάκης, Βουλευτής Ν.Δ. Β’ Πειραιώς υποστήριξε:  

«Το συνέδριο αυτό σηματοδοτεί μια νέα πορεία για τη Νέα Δημοκρατία, έχω συμμετάσχει και στα έντεκα συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας και έχω υπογράψει μάλιστα και την ιδρυτική της πράξη. Αυτό το συνέδριο έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν έχουμε κάλπες για πρώτη φορά, έχουμε κάλπες θεματικές αλλά όχι κάλπες υποψηφίων, άρα αναλώθηκε σε ένα συνέδριο ιδεών, προγράμματος και το οποίο πρόγραμμα είναι εκείνο που θα μας ακολουθήσει και την επόμενη ημέρα.Γιατί είναι σίγουρο ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση, θα παίξει τον κυρίαρχο ρόλο που έχει παίξει όλες τις δύσκολες περιόδους της χώρας…».

Ο κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Βουλευτής Ν.Δ. Α΄  Θεσσαλονίκης δήλωσε:

«Ένα συνέδριο αρχών και θέσεων αλλά και ένα μήνυμα που στέλνουμε σε όλη την ελληνική κοινωνία ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ, δυνατή και έτοιμη να σταθεί και πάλι στο ύψος των περιστάσεων. Η επόμενη ημέρα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη που εγγυάται πραγματικά ότι μπορεί να βγάλει αυτό τον τόπο από το αδιέξοδο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί για συγκεκριμένα πράγματα τα οποία τα επανέλαβε και εδώ στο συνέδριο και για το πρόγραμμά μας, για τη μείωση των φόρων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και γενικότερα το πώς θέλουμε να κυβερνήσουμε την Ελλάδα. Εμείς αγωνιζόμαστε, η μάχη θα είναι σκληρή αλλά θα την κερδίσουμε…».

Ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, Βουλευτής Ν.Δ. Β’ Αθηνών δήλωσε:

«Λίγο πριν την τελική νίκη που δεν θα αργήσει οσονούπω έρχεται η μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό το συνέδριο είναι συνέδριο αρχών και θέσεων και η κοινωνία θα επιλέξει και θα κρίνει ότι αυτή η παράταξη είναι αυτή που θα σώσει τον τόπο και θα την βάλει σε σωστό δρόμο».

Ο κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, Πρόεδρος της Δράσης ανέφερε:

«Είναι ένα συνέδριο στο οποίο γίνεται ένα καινούριο ξεκίνημα σε μια εποχή που η χώρα έχει ανάγκη από σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ρεαλισμό και πιστεύω ότι αυτά τα προσφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δημιουργεί μια ευρύτερη συμμαχία που μπορεί να δώσει ελπίδα και καινούρια διακυβέρνηση στη χώρα».

Ο κ. Κώστας Δέρβος, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ υποστήριξε:

«Το 11ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα συνέδριο αρχών και θέσεων, είναι ένα συνέδριο που ερχόμαστε σήμερα εδώ για να επικαιροποιήσουμε τις θέσεις και τις αρχές μας και έρχεται μετά από εφτά προσυνέδρια που κάναμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και αυτά τα προσυνέδρια είχαν την εξής ιδιαιτερότητα: ακούσαμε τους πολίτες δεν πήγαμε να τους πούμε εμείς τις απόψεις μας  και συνδιαμορφώσαμε μαζί τις απόψεις και τις προτάσεις».

Ο κ. Σπύρος Καπράλος, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ στη Βουλή δήλωσε για το συνέδριο:

«Το 11ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας έστειλε  ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας. Η Νέα Δημοκρατία έχει το σχέδιο για να βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο. Διευρύνει καθημερινά την απήχησή της στην κοινωνία. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Ο κ. Νίκος Κωστόπουλος, Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων ΝΔ:

«Είναι η πρώτη φορά που η Νέα Δημοκρατία προχωρά σε ένα πραγματικό, σε ένα γνήσιο, ρεαλιστικό, κοινωνικό συνέδριο, ένα συνέδριο αρχών και θέσεων που θα μας βοηθήσουν να συνδιαμορφώσουμε ένα κοινωνικό, ρεαλιστικό προγραμματικό λόγο. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτού του συνεδρίου, η γραμματεία επιστημονικών φορέων οργάνωσε δύο κεντρικές εκδηλώσεις , η πρώτη σχετικά με τις πολιτικές για την οικογένεια και η δεύτερη όσον αφορά τον εθελοντισμό. Εμείς στη Νέα Δημοκρατία θέλουμε και μπορούμε όχι μόνο να στηρίξουμε τις οικογένειες αλλά και να κινητοποιήσουμε τα νέα ζευγάρια και τους νέους ανθρώπους να φτιάξουν τις οικογένειες τους εδώ στην Ελλάδα. Εμείς εδώ στη γραμματεία επιστημονικών φορέων μιλάμε συχνά για τον εθελοντισμό, για τους επιστήμονες που βοηθούν, συμμετέχουν, προστρέχουν σε κοινωνικές ανάγκες, αυτό είναι για εμάς πραγματική αλληλεγγύη…».

Ο κ. Φίλιππος Φόρτωμας, Σύμβουλος Πρόεδρου Νέας Δημοκρατίας για το νομοθετικό κοινοβουλευτικό έργο:

«Το συνέδριο αυτό για την Νέα Δημοκρατία είναι αρχικά ένα συνέδριο αρχών και θέσεων όπου δίνουμε βήμα και φωνή σε κάθε σύνεδρο με την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε να διατυπώσει απόψεις και να τις εκφράσει και ουσιαστικά να συνδιαμορφώσει τις θέσεις στην ουσία, για τις προτάσεις και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τις θέσεις του αύριο…».

Ο κ. Σπύρος Κυριάκης, μέλος πολιτικής επιτροπής ΝΔ:

«Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία έτσι ώστε όλοι μαζί να ενωθούμε, να γίνουμε μια γροθιά και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Ένα πολύ σημαντικό συνέδριο που φέρνει όλους τους Νεοδημοκράτες κοντά έτσι ώστε να συνταχθούμε όλοι πίσω από το πλευρό του προέδρου μας του Κυριάκου Μητσοτάκη για να κάνουμε πράξη την ανασυγκρότηση της χώρας».

Ο κ. Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης, πολιτικό στέλεχος μητρώου πολιτικών στελεχών ΝΔ:

«Ο κόσμος την περίοδο που ζούμε ζητάει πρακτικές λύσεις για την καθημερινότητά του, ζητάει ένα όραμα, ένα σαφές σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και η Νέα Δημοκρατία με αυτό το συνέδριο αλλά και σε συνδυασμό με τα προσυνέδρια παρουσιάζει εμπράκτως σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Το σαφές εθνικό όραμά της για την έξοδο από την κρίση σε όλους τους τομείς…».

Ρεπορτάζ Σοφία Χύτου

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa