Οικονομία

Όλες οι αλλαγές σε ανέπαφες συναλλαγές και αγορές με κάρτα μέσω Ίντερνετ που θα ισχύουν από το Σάββατο

Από το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και μετά θα ισχύει ο νέος κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο οποίος θα εξειδικεύει  συγκεκριμένες διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2366, που έχουν να κάνουν με τις ηλεκτρονικές αλλαγές.

Οι αλλαγές αυτές θα ισχύουν εντός της Ελλάδας αλλά και στις χώρες μέλη της ΕΕ και θα είναι οι εξής:

-Όλες οι ανέπαφες πληρωμές με κάρτα σε τερματικά αποδοχής συναλλαγών των εμπόρων (POS) θα απαιτείται από τον κάτοχο της κάρτας η χρήση του κωδικού (ΡΙΝ) για την ολοκλήρωση ανέπαφων συναλλαγών του, όταν αυτές υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό ή αριθμό. Σε κάθε περίπτωση ακολουθήστε απλά τις οδηγίες που θα δείτε στην οθόνη του τερματικού (POS).

-Μεμονωμένες πληρωμές σε περιβάλλον «ηλεκτρονικού εμπορίου» (e-commerce). Θα απαιτείται από τον εκδότη της κάρτας (π.χ. τράπεζα, ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος, κ.λπ), η ισχυρή ταυτοποίηση του κατόχου της και της συναλλαγής του.

Έτσι λοιπόν για να επιτευχθεί η ισχυρή ταυτοποίηση θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά παράγοντες ασφαλείας όπως ενδεικτικά δακτυλικό αποτύπωμα, κωδικοί e-banking, PIN κάρτας, Password, μοναδικός κωδικός μιας χρήσης με μήνυμα SMS (SMS OTP), push notification στο κινητό τηλέφωνο.

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa